7975fi.jpg

Bewegingstips voor onze mini’s

21/11/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje is het goed om veel te bewegen in het dagelijks leven. Voldoende beweging voor je peuter of kleuter versterkt de spieren en botten, zorgt voor een goede groei en ontwikkeling (zowel mentaal als fysiek) en verbeteren het evenwicht, de coördinatie en de motoriek. Veel voordelen dus, maar hoe krijg je jouw mini's nu in beweging?

 1. Monkey see, monkey do
  Wees een rolmodel. Net zoals op het vlak van voeding bootst je aapje jouw gewoontes na op het vlak van beweging. Betrek je kindje dus wanneer jij beweegt! Wanneer je je kinderen op jonge leeftijd betrekt op een leuke en vrijblijvende manier, is de kans bovendien groter dat ze ook op latere leeftijd deze gewoontes zullen behouden.
 2. Gebruik lichaamsbeweging als transportmiddel
  Wandel samen met je kindje met de step of fiets naar de crèche of school.
 3. Maak er een gezinsactiviteit van
  Samen gaan wandelen, ravotten in het bos, spelen in de speeltuin…
 4. Stimuleer hobby’s indien je hier de mogelijkheid toe hebt
  Dit kan ook wanneer je kindje klein is, peuterturnen start bijvoorbeeld al op hele jonge leeftijd.
 5. Houd het casual en zet plezier op de eerste plaats
  Hoe leuker het is om te bewegen, hoe meer zin je kind erin zal hebben. Net zoals bij voeding is het belangrijk om je kindje ook hier niet te forceren. Spreek bijvoorbeeld af op de speeltuin met een vriendje in plaats van thuis of breng samen eens een bezoekje aan de zoo.
 6. Knutsel en teken al staand in plaats van zittend

De gezonde mama gids

Meer lezen?

In ‘De gezonde mama gids’ leer je wat een gezond voedingspatroon is, hoe je dit kunt toepassen voor jezelf en je familie, en hoe jij je kindjes hier goed in kunt begeleiden. Je ontdekt waarom bewegen zo belangrijk is en op welke manier je dit realistisch kunt inplannen in je drukke levensstijl als mama van kleine kindjes. Jennifer Cnops gaat ook in op mentale gezondheid en vertelt hoe jij als mama beter voor jezelf kunt zorgen.

Deze gids vormt een handleiding en een houvast om jouw levensstijl en die van je gezin op een haalbare manier zo gezond mogelijk te maken.

Meer info vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes