3613fi.jpg

Als mama moe is … en ik niet!

6/02/2024

Als mijn mama moe is, dan kan ze soms echt vervelend zijn. Maar het heeft ook zo zijn voordelen. Het is een kwestie van zoeken naar de juiste tactiek. Trial and error, he!

Als mama moe is ...

  1. ... kan ze een beetje boos zijn als ik haar heel lief vraag om op te staan. Ik kan toch ook niet weten dat het nog maar 6 uur is en dat ze op een vakantiedag wil uitslapen tot minimaal 7 uur? Ze weet toch ook dat ik de klok niet kan lezen? Waar is de redelijkheid hier?
  2. ... lukt het bijna altijd om ongemerkt chocolaatjes uit de kast te halen. Of koekjes. Salami uit de frigo is een uitdaging, maar het is de moeite waard. Mmm …
  3. ... heeft ze geen geduld meer en moet ik wat oppassen als ik stout ben. Ze zou weleens heel erg boos kunnen worden, werkelijk voor niks. Uiteindelijk, hoe erg is het nu echt om mijn gezicht vol paarse stift te schrijven?
  4. ... jaagt ze mij echt wel op. Zo van 'eet je boterham op'. 'Vergeet je sap niet te drinken. 'Je sap!' Ze blijft ook herhalen. En herhalen. En herhalen. Wel wat vervelend. Maar als ik echt geen zin heb in die boterham, lukt het soms wel om gewoon keilang te dralen. Ze geeft het waarschijnlijk op.
  5. ... wil ze amper nog met mij spelen. Echt, al na twee tekeningen samen te maken, wil ze dat ik alleen verder doe. Gewoon omdat ze zogezegd 'de was moet doen'. Of 'opruimen'. Ik weet het niet meer hoor. Ik dacht dat ze kon multitasken?
  6. ... heeft ze duidelijk last van een latent schuldgevoel, gelukkig maar. 'Mama, waarom  wil jij NOOIT meer met mij spelen.', is dus een winner. Of 'Mama, ik zit ALTIJD helemaal alleen in de zetel'. Als het lukt om er een krokodilletraan bij te produceren, zit je gebeiteld!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes