3503fi.jpg

Hoe maak je aan je kind duidelijk dat er een broer of zus komt?

7/03/2016

Ik had het mij misschien weer te romantisch voorgesteld: de ‘aankondiging’. Maar intussen is één ding wel duidelijk: mijn peuter snapt het niet. ‘Wil je een broertje of een zusje?’ vraag ik. ‘Poesje laap’ (de poes slaapt) antwoordt ze en ze speelt verder met de ballon.

Ik had het me misschien weer te romantisch voorgesteld: de beruchte ‘aankondiging’ van de baby aan grote zus.

Maar intussen is één ding duidelijk: mijn peuter snapt het niet. ‘Wil je een broertje of een zusje?’ vraag ik. ‘Poesje laap’ (de poes slaapt) antwoordt ze en ze speelt verder met de ballon.

Nu maak ik me intussen serieus zorgen. Nog drie maanden en als alles goed gaat, lig ik dan in het moederhuis met een baby. Maar hoe zal mijn kind daarop reageren?

Kindje nr. 1 + baby = ?

Er is wel wat interesse voor de buik. ‘Bebe’ zegt ze terwijl ze wijst. Jammer genoeg denkt ze nu dat iedereen een ‘bebe’ in de buik heeft. Misschien heb ik het toch iets te snel verteld.

Wat ons wel opvalt, is dat de ‘poppe’ meer aandacht dan normaal krijgt. ‘Poppe’ moet ook melk krijgen bij de mama. Voor ze gaat slapen moet ook ‘poppe’ onder de wol. ‘Poppe’ moet op het pluchen paard rijden. Kortom, ‘poppe’ speelt een hoofdrol in al haar peuteravonturen. Maar of dit rechtstreeks verband houdt met het feit dat mama straks een baby krijgt, daar hebben we het raden naar. 

‘Ben je blij dat je een broertje of zusje krijgt?’ vraag ik haar nog. Ze steekt een vinger in haar neusje en legt haar hoofdje in mijn schoot. Konden we maar weten wat er in dat kleine koppie van haar omgaat!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes