4378fi.jpg

Hoe maak je zo snel mogelijk een toffe kerstkaart met foto (ideaal voor moeders met weinig tijd!)

3/12/2016

Ik beken, ik ben geen held als het op kerstkaartjes aankomt. Het is een gedoe, vind ik, ik krijg zo al niet al mijn werk gedaan, laat staan dat ik mezelf nog eens extra werk bezorg door enveloppes te moeten schrijven en kerstkaartjes op de post te doen… Maar als ik eerlijk ben: ik krijg zelf supergraag kerstkaartjes… Dus: waarom zelf toch niet dat klein beetje moeite doen?

Een extra moetje? Of toch leuk?

Ik ken mensen die al maanden van tevoren bezig zijn met hun kerstkaartjes (oké, het zijn er niet zoveel, geef ik toe, en ja, ik vind dat een beetje loco). Het grootste deel echter kampt met hetzelfde probleem als ik: tijdstekort, te veel moetjes, waardoor dat ene extra ‘moetje’ er vaak te veel aan is.

Maar eigenlijk is dat ook wel altijd een leuk moment om die kaartjes open te doen zo half december, begin januari, en te kijken hoe de kinderen van vrienden en familie weer gegroeid zijn… We leven al in zo’n ratrace, en met die kerstkaartjes wordt de tijd toch altijd een beetje op stopgezet…

Dus. Heb ik maar beslist om het toch nog eens te doen, een kaartje maken. Alleen: dat moet hier vooruitgaan, en ook: ik wil het een beetje leuk en stijlvol houden. Bij fotosites waar ik de afgelopen jaren beroep op deed bleef de vormgeving redelijk klassiek, terwijl ik graag het gevoel heb dat mijn kaartje niet één van de vele is…

Eigentijds en met humor

Een blik op de site van albelli brengt me al snel naar een overzicht van kerstkaarten die eigentijds ogen en no-nonsense ogen, net zoals ik het graag heb. Voor zij die echt alles willen zelf bepalen is er de optie ‘Ontwerp je eigen kaart’ waarbij je met je foto’s, achtergronden, kaders en Clipart zelf iets kunt maken. Heel leuk natuurlijk, maar bij mij moet het toch wat sneller gaan, tussen de soep en de patatten, en het aanbod aan voorgestelde kerstkaarten is echt wel leuk.

Mijn oog valt al snel op een hele leuke: ‘Have your selfie a merry little christmas’. Een kaart met een vleugje humor die ook echt wel schattig en origineel is, zeker als ik er, ahum ahum, een überschattige foto van mijn kinders onder plak (voor de rest zijn we bescheiden natuurlijk ;-)… 

albelli overzicht kerstkaarten
computer kerstkaart albelli

Afwerking naar keuze, enveloppen inbegrepen

Aan de binnenkant kun je nog afwerken met een eigen quote naar keuze (ik kies voor het beetje melige, maar wel mooie ‘When you love what you have, you have everything you need’, snif, want dat is gewoon echt waar) en klaar is Kees.

Je kunt zelf kiezen of de kaart enkel, dubbel is of je een fotoafdruk als kaart neemt. Ik kies meteen voor de full monty: dubbelzijdig en formaat 15 op 15. The bigger, the better, denk ik dan, haha!

Het is in een paar klikken gefikst en besteld. Het hele grote voordeel: je hoeft geen speciale software te downloaden op je pc, het gaat gewoon rechtstreeks op de site van albelli.

Het gaat zo snel dat ik na de bestelling even in paniek schiet, want: ik heb niet aan enveloppen gedacht. Gelukkig lijkt albelli gemaakt te zijn voor verstrooide moeders als mij en zijn witte enveloppen bij een set inbegrepen. Oef. 

Het eindresultaat: cutie

Een paar dagen later krijg ik het eindresultaat binnen en maak ik een klein sprongetje in de lucht: juij, mijn kleine lieverdjes staan er – al zeg ik wederom heel bescheiden, kuch, kuch – beeldig op. Nu nog één werkje dat ik niet graag doe: enveloppes schrijven en op de post doen. Maar, valt me ineens te binnen: mijn oudste zit in het tweede leerjaar en kan dus al behoorlijk wat schrijven (aha, zelfs mooier dan ik). 

Zo zie je maar. Er is écht een oplossing voor alles (geen nood, ik beloon haar wel met een chocolaatje). ☺ 

Leuke extra: als je nu je kerstkaarten en andere fotoproducten bij albelli maakt, krijg je maar liefst 50 procent. Met andere woorden: het is het moment :-)! Meer info daarover vind je via deze link.

kerstkaart albelli

* Dit stuk kwam tot stand in samenwerking met onze vaste partner albelli. Meer over ons advertentiebeleid lees je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes