6000fi.jpg

Een dag uit het leven van … mama Katrien

17/06/2019

Omdat het altijd leuk is om even ‘te gluren bij de buren’, om  eens te zien hoe andere mama’s of papa’s het allemaal aanpakken en hoe het er bij anderen aan toe gaat: onze rubriek ‘een dag uit het leven van’. Vandaag de dagindeling van Katrien, mama van twee jonge dochtertjes!

5u30 : ‘Bba ba – da da mama’ Oh nee, is het al 6uur?! Oef nee, gewoon de jongste die vindt dat de dag begonnen is. Toch doe ik nog even mijn ogen toe, ik ben er nog niet klaar voor…

6u05: Jaaaa daar is de wekker. Ik tast mijn weg naar de badkamer (ik ben stekeblind en functioneer niet zonder lenzen), neem een douche en fatsoeneer mezelf met wat make-up.

6u30: Ik haal de kids uit bed. Als ze wakker zijn tenminste, soms durft de oudste wel eens te slapen tot 7u15! Ze krijgen een flesje, en dat is een heel ritueel: flesje mag niet te warm of te koud zijn, ze liggen op een kussentje, met een dekentje en hun knuffel en ja voor de tv. Tegenwoordig zijn we afgestapt van Bumba (EIN-DE-LIJK) en kijken ze naar Bing het konijn (VER-SCHRIK-KELIJK).

Ik maak koffie, smeer boterhammen, zet fruit en koeken klaar, vul de drinkbussen, zet de rugzakjes klaar.

Ik kleed de jongste aan en loop achter de oudste aan: “Doe je onderbroek aan, nee je hemdje niet via je voeten aandoen, Elin, je hebt je broek achterstevoren aan, nee een T-shirt dient niet als muts, komaan doe voort, sokken aan, schoenen aan. Poets je tanden, ga in de spiegel kijken, je mond hangt nog vol smeerkaas!”

7u10: Papa komt naar beneden. We kunnen ’s ochtends allebei wat humeurig zijn, maar nemen 10 minuten om wat te knuffelen en de dag te overlopen.

7u20: Ik vertrek naar het werk, op de fiets en weg! Papa doet de kids weg, dat is wel zalig.

8u: Mijn werkdag is begonnen; koffie en ontbijt aan mijn bureau…

16u30:  Ik pik de kleinste op van de crèche en we fietsen samen naar huis.

17u: Ik kom thuis. De oudste spruit is opgehaald door Nini (oma), dus die zijn al thuis.
Dank u Nini, tot snel!

17u30: Nu begint de avondrush: flesjes, bad in, pyjama’s aan, eten maken, eten opeten, nog een beetje spelen… wat opruimen, alles klaarleggen voor de volgende dag. Ergens daartussen komt papa thuis en helpt hij tussen het werken (hij werkt nog vaak wat verder door van thuis) door mee.

18u30: Norake, de jongste gaat in haar bedje. “Slaapwel Norababy!”Kusje, muziekje en slapen!

19u: “Elin, tijd om te gaan slapen!” Kussen mee, konijn mee, dekentje mee, ik lees een verhaaltje en ook de oudste is snel in dromenland.

19u15: Onze avond begint. Wij hebben super goede slapers, dus onze avond begint ook ECHT, Sorry not sorry, we mogen echt niet klagen :-).

19u30: We kunnen eindelijk op ons gemak eten. Een paar keer per week eten we met zijn tweeën, kwestie van quality time in te plannen.

We kijken wat tv, doen een babbeltje of een van ons 2 heeft iets gepland.

22u: (als ik dat al haal) kruipen we gezellig in bed, slaapwel!

 

Wil je graag meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een overzichtje van jouw dag (en eventueel een foto van  je gezin) door naar lore@mamabaas.com

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes