3270fi.jpg

Hoera voor kraamkost

15/12/2015
Mamabaas
Door Mamabaas

Ga je bijna bevallen en twijfel je of je een babylijst of een rekeningnummer op je geboortekaartje gaat vermelden? Er is nog een derde alternatief, en dat heeft dankzij blogster Mme ZsaZsa sinds vandaag officieel de Van Dale gehaald: kraamkost!

Ga je bijna bevallen en twijfel je of je een babylijst of een rekeningnummer op je geboortekaartje gaat vermelden? Er is nog een derde alternatief, en dat heeft dankzij blogster Mme ZsaZsa sinds vandaag officieel de Van Dale gehaald: kraamkost! 

Kraamkost = geniaal

Praise the lord! Want wat is er in feite niet geniaal aan dit woord? En aan zijn betekenis?

Wat ontzien jij & je partner het meest als je net bevallen bent en een kind op de wereld hebt gezet? Juist, ook nog eens dat eten maken. Boodschappen doen... Nadenken over eten tout court. Want al die laatste restjes energie gaan naar de baby. Bovendien heb je, als je al één of meerdere kindjes hebt, vaak alles wat je nodig hebt in huis... 

Of zoals Mme Zsazsa zelft vertelt op haar blog

'Ik heb bij beide kinders nooit één kraamtraan geplengd. De overgang van geen naar één en van één naar twee liep eigenlijk nogal vlotjes. De uren die ik 's nachts minder sliep, sliep ik overdag samen met mijn baby bij. Nog gezellig ook nog. Het enige moment waarop zelfmedelijden mij nader stond dan lachen was als er moest gekookt worden. Dat moest bij een eerste kind niet per se iets zelfgemaakt of heel erg verantwoord zijn maar van het moment dat je nog een ander kind moet voeden zit dat toch wat anders. Zelf eten maken dus. En reken maar dat rond etenstijd kind twee niet wou slapen en kind één extra vervelend deed en dat dan ook nog eens de telefoon ging. Plus, ik weet niet hoe het met u zat, maar ik voelde mij de eerste weken na de bevalling niet echt op mijn best in rechtopstaande positie. Ja dààr komt de huilbui! Ik snakte ook altijd naar gezonde kost, dus ik vond het dan ook echt erg als ik niet aan koken toekwam.'

Dus: waarom niet vragen aan mensen die op bezoek komen om eten mee te brengen? Je bezoek hoeft maar een extra portie te koken, en jullie zijn supercontent dat jullie eens niet met die slaperige kop ook nog eens moeten gaan verzinnen wat er in hemelsnaam gegeten wordt die dag.

Bravo Mme ZsaZsa, niet alleen om dat toffe vierde kind op de wereld te zetten, maar ook om dat fantastische woord zwart op wit in de Van Dale te krijgen! Hopelijk wordt het vanaf nu ook een nieuwe traditie!