Homemade kitchen: Cannelloni met spinazie en tomatensaus

  • door Mama

Een supersnel en gezond gerechtje. Een ideale manier om de kindjes spinazie te laten eten en om je ventje achterover te laten vallen omdat je zo snel zo'n gerecht op tafel zet.

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 12 cannelloni
  • 1 grote zak gewassen spinazie
  • 1 ui
  • 300 gr ricotta
  • 50 gr parmezano of grana pandano
  • 2 teentjes look
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 fles passata ( 700 ml)
  • 50 gr tomatenpuree
  • scheutje room
  • olijfolie
  • peper/zout
  • gemalen kaas (parmezano of emmentaal/gratinkaas)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190°.

Was de spinazie goed en hak een halve ui fijn. Zet een grote pot op het vuur met olijfolie. Gooi de spinazie in de pan en roer af en toe om. Kruid ze met peper en zout. Als de spinazie half is ingezakt, mag je de ui bijvoegen. Stoof de spinazie verder tot ze volledig is ingezakt. Haal de pan van het vuur en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
 

Hak de spinazie fijn en meng ze onder de ricotta en de gemalen parmezaan. Je kan het mengsel ook in een blender/cutter mengen om een homogeen geheel te hebben. Op deze manier heb je een mooi groene vulling die misschien makkelijker gegeten wordt door de kindjes.

Voor de saus bak je de andere helft van de ui samen met twee teentjes look. Voeg de tomatenblokjes, de passata en de tomatenpuree toe en laat even sudderen. Mix het geheel en voeg een scheutje room bij. Proef en kruid af met peper en zout.

Doe het spinaziemengsel in een spuitzak en vul de (ongekookte!) cannelloni. Zorg dat de cannelloni royaal gevuld zijn. Leg ze in een rij in een vuurvaste schaal en giet de tomatensaus over de cannelloni. Strooi de gemalen kaas over de cannelloni en de saus.
 

Doe voor de eerste 20 minuten aluminiumfolie over de schaal. Daarna mag je de alumiumfolie van de schaal halen en laat nog 10 minuten in de oven staan.

Haal uit de oven en dresseer. Smakelijk!

Tips:

  • Als je verse basilicum staan hebt, kan je deze net voor het mixen in de saus doen. Dit geeft een heerlijke extra zuiderse smaak.
  • Geen spuitzak ? Geen probleem, je kan de cannelloni ook met een lepel vullen. Een beetje meer knoeien maar het lukt.