Homemade kitchen: chickennuggets

  • door Mama

Mmm, chickennuggets. De kindjes zullen het zeker lekker vinden. Zelfgemaakte chickennuggets zijn ook nog altijd gezonder dan die van een fastfoodrestaurant. Dus smullen maar! Eet smakelijk!

Mmm, chickennuggets. De kindjes zullen het zeker lekker vinden. Zelfgemaakte chickennuggets zijn ook nog altijd gezonder dan die van een fastfoodrestaurant. Dus smullen maar! Eet smakelijk!

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 4 kipfilets
  • 6 soeplepels bloem
  • 2 soeplepels kippenkruiden
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 3 eieren
  • 10 soeplepels panco (of broodkruim)
  • plastic zakje
  • bakboter

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°.

Doe de bloem, kippenkruiden en paprikapoeder in een plastic zakje.
Klop de eitjes los in een diep bord en doe de panco/broodkruim in een ander diep bord.

Snij de kippenfillets in reepjes en steek ze in de plastic zak. Leg een knoopje in de zak of sluit ze af met een clip. Schud goed zodat alle filets helemaal bebloemd zijn. Leg ze vervolgens in het eimengsel, zorg dat er overal ei hangt aan de kippenfilets.
Wentel ze tenslotte in het bord met panco.

Bak de chickennuggets op een laag vuurtje goudbruin in een antikleefban met de bakboter.
Vervolgens steek je ze de oven in zodat ze vanbinnen ook mooi gaar worden. Afhankelijk van de grootte en dikte van de chickennuggets, zit de gaartijd om en bij de 10 minuten. 

Tips

  • De chickennuggets kunnen ook gebakken worden in de friteuse op 170° gedurende 6 minuten.
  • Door nog wat chillipoeder toe te voegen, geef je een spicy touch aan de chickennuggets.