Homemade kitchen: gebakken spaghetti met kalkoen en salsa van tomaat

  • door Mama

Een receptje om spaghetti eens anders klaar te maken, zeker lekker voor de kindjes. 

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 250 g spaghetti
  • 75 g parmezaanschilfers
  • olijfolie
  • 3 kalkoenlapjes
  • kippenkruiden
  • 3 grote tomaten
  • 1 kleine ui
  • selderijzout
  • scheut azijn
  • bieslook (of koriander – naar smaak)
  • peper en zout

Zo maak je het

Schil de tomaten en verwijder de pitjes. Snij ze in blokjes.

Pel de ui en snipper ze heel fijn.

Voeg de tomaat bij de ui en meng met een beetje selderijzout, peper, een goeie scheut azijn en een goeie scheut olijfolie. Proef goed af en voeg selderijzout, azijn of olijfolie toe naar smaak.

Snipper bieslook of koriander over de salsa.

Kook de spaghetti al dente.

Zet de grillpan op het vuur en vet ze wat in met olijfolie. Laat ze goed warm worden.

Kruid de kalkoenlapjes naar smaak met een beetje kippenkruiden, peper en zout.

Grill de kalkoenlapjes.

Giet de spaghetti af.

Doe een scheut olijfolie in een bakpan en laat ze goed warm worden. Giet de spaghetti in de warme pan en doe er de parmezaanschilfers over. Meng goed gedurende een tweetal minuten op een heet vuur. Proef en kruid bij met wat peper. Pas op met zout want parmezaan is al redelijk gezouten.

Serveer de gebakken spaghetti met de kalkoenlapjes en de tomatensalsa.

TIP:

  • Om de tomaten makkelijk te pellen maak je een kruis in het vel en leg je ze 10 seconden in kokend water. Laat ze schrikken in ijskoud water en het velletje kan je er zo afhalen.
     
  • Om mooie ruitjes op het vlees te grillen is er een simpel trucje. Je legt het vlees eerst volgens de klokwijzer op ‘  tien na tien’ en daarna leg je ze ‘tien voor tien’. Doe dit voor beide zijden.