3762fi.jpg

Homemade kitchen: lasagne

25/04/2016

Dit recept kreeg ik ooit van een Italiaanse hertogin in Firenze (écht!). Het is een heel snelle versie, volgens mij veel lekkerder dan de Vlaamse en vooral veel gezonder dan deze met béchamel. Zonder de champignons en paprika is ze ook heel kindvriendelijk.

Dit recept kreeg ik ooit van een Italiaanse hertogin in Firenze (écht!). Het is een heel snelle versie, volgens mij veel lekkerder dan de Vlaamse en vooral veel gezonder dan deze met béchamel. Zonder de champignons en paprika is ze ook heel kindvriendelijk.

BENODIGDHEDEN (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 500 g gehakt 
  • 1 ui
  • 3 wortels
  • 1 courgette
  • 1 groot blik tomatenblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • oregano (liefst verse)
  • spaghettikruiden
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • 20 cl kookroom (20%)
  • 1 klein potje tomatenpasta
  • scheutje olijfolie
  • Parmezaanschilfers
  • Lasagnebladen (een 16-tal)

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 220°.

Bak het gehakt goudbruin in de olijfolie. Kruid ze met de spaghettikruiden, peper en zout. Voorzichtig met het zout want de parmezaan geeft ook een gezouten smaak aan het gerecht. 

Snipper ondertussen de ui fijn, snij de wortels en courgette in kleine blokjes. 

Bak de ui, de wortels en de courgette mee met het gehakt. 

Snij de oregano en de look fijn en bak deze op het laatste moment mee met de groentjes en gehakt. 

Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en laat even opkoken in de pan. Proef en kruid de saus af naar smaak. 

Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met de lasagnebladen (Let op : kook de lasagnabladen NIET op voorhand!). Giet een gelijkmatige laag saus erover. Leg weer een laag lasagnebladen en bedek deze met de saus. Leg een laatste laag lasagnebladen en giet hier de room gelijkmatig over zodat alle lasagnebladen goed vochtig zijn. 

Bedek met de parmezaanschilfers.

Doe aluminiumfolie over de schaal en zet gedurende 15 minuten in de oven.

Haal de alumiumfolie van de schaal en laat nog 5 minuten in de oven zodat de parmezaan mooi bruin kan bakken. 

Haal uit de oven en serveer. 

TIPS:

Om porties in te vriezen, doe je de volledige bereiding zonder af te bakken in de oven. Steek in de vriezer en bak de lasagna af als je ze wilt eten.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes