Homemade kitchen: verse chocomelk met kaneel

  • door Mama

Ideaal voor een koude, regenachtige dag om jezelf op te warmen. Met wat extraatjes smaakt de chocomelk nog lekkerder.

Ideaal voor een koude, regenachtige dag om jezelf op te warmen. Met wat extraatjes smaakt de chocomelk nog lekkerder.

Wat je nodig hebt

  • 500 ml melk
  • 100 ml opgeklopte room
  • 150 gr melkchocolade (kan een beetje meer of minder naar smaak)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 gr griessuiker (fijne kristalsuiker, smelt makkelijker)
  • 1 kaneelstokje of een mespuntje kaneelpoeder
  • een heel klein snuifje zout

Zo maak je het

Breng de melk heel kort aan de kook met het kaneelstokje en de suiker er al in. 

Haal het kaneelstokje uit de melk en brokkel de chocolade in de melk. Roer tot de chocolade is gesmolten. Voeg een heel klein snuifje zout toe tijdens het roeren.

Roer zacht de opgeklopte room toe en de chocolademelk is klaar om te serveren.

Tips

  • Deze chocomelk is pas echt af met marshmallows. Serveer de warme chocomelk in een tas en leg de marshmellows er last-minute op.
  • Voor de mama’s en papa’s kan er ook een scheutje rum bij ;-).
  • Voor een pittige toets kun je een snuifje cayennepeper toevoegen.