3677fi.jpg

Homemade kitchen: zelfgemaakte fishsticks met bloemenworteltjes en puree

1/04/2016

Dit gerechtje gaan de kindjes zeker lusten en je kunt het samen met je kindjes maken. Wat altijd wel eens een leuke bezigheid is. Veel plezier ermee en eet smakelijk!

Dit gerechtje gaan de kindjes zeker lusten en je kunt het samen met je kindjes maken. Wat altijd wel eens een leuke bezigheid is. Veel plezier ermee en eet smakelijk!

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 400 gr kabeljauw (ik neem voor dit gerecht vaak diepvriesvis omdat dit makkelijk is voor deze bereiding)
  • 3 eitjes
  • 100 gr bloem
  • 100 gr paneermeel
  • 6 middelgrote wortels
  • 6 middelgrote aardappelen
  • Scheut room
  • Scheut melk
  • Klont boter
  • Klont bakboter
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 °C.

Maak drie bordjes klaar. Eentje met de bloem, eentje met twee geklutste eitjes en eentje met het paneermeel.

Snij de kabeljauw in reepjes en haal ze eerst door de bloem, daarna door het ei en uiteindelijk door het paneermeel.

Bak ze daarna goudbruin in een bakpan. Om de fish sticks ook vanbinnen goed gebakken te hebben, steek je ze daarna nog een tien tot vijftien minuten in de oven. De duurtijd van het bakken is afhankelijk van de grootte van de fish sticks.

Zet een pot warm water op het vuur en breng het aan de kook.

Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine stukken. Gooi alles in het kokende water en laat ze koken tot ze goed bloemig zijn.

bloemenworteltjes

Ondertussen zet je een klein potje warm water op het vuur voor de worteltjes.

Schil de wortels en maak overlangs met een scherp mes een driehoekige inkeping, drie keer, telkens op een derde van de wortel.

Snij ze daarna in schijfjes en je hebt een mooie bloemvorm.

Gooi de worteltje in het water voor maximum vijf minuutjes.

Als de aardappelen gekookt zijn, haal je ze van het vuur en giet je ze af. Giet een goeie scheut melk en een goeie scheut room over de aardappeltjes samen met een klonter boter, nootmuskaat, peper en zout. Plet de aardappelen en breek een ei over de aardappelen terwijl je ze aan het pletten bent.

Serveer de fish sticks met de aardappelen en de worteltjes. Gegarandeerd succes bij de kids!

TIP:

  • Laat de kindjes helpen bij het paneren van de fish sticks, doen ze super graag en zo eten ze nog liever de vis!
     
  • Je kan de kabeljauw vervangen door elke andere stevige vis zoals bijvoorbeeld zalm.
     
  • Om de vis wat meer smaak te geven, kan je de bloem bijkruiden met extra viskruiden, peper, zout of zuiderse kruiden

Menu met ook vis als hoofdgerecht