4207fi.jpg

Een luierkussen op de mannenwc's zijn in de VS nu bij wet verplicht

14/10/2016
Mamabaas
Door Mamabaas

We hadden ze al in Denemarken gezien en nu is het ook in de VS een feit: mannenwc’s met een luierkussen. Een initiatief dat we alleen maar kunnen toejuichen, want zeg nu zelf: waarom zou dat in hemelsnaam alleen in de vrouwenwc’s moeten?

Begin oktober tekende Obama een wet die stelt dat openbare mannenwc’s een luierkussen moeten krijgen. Eén ding is wel: het gaat wel om specifieke openbare gebouwen zoals federale kantoren, postkantoren, gerechtsgebouwen, telecommunicatiecentra, douanehuizen, supermarkten en andere. En als het gebouw in kwestie al een luierkussen heeft op hetzelfde verdiep dat hoeft er geen extra meer te worden voorzien. Maar toch is dit een belangrijk signaal naar een evenwichtiger en gelijker ouderschap.

Een maand geleden viel het me bij een bezoek in Denemarken ook meteen op dat de wc’s van zowel de mannen als de vrouwen een luierkussen hadden. Het stond bovendien goed aangeduid. Geweldig initiatief toch? Het is met dergelijke kleine ingrepen dat we de wereld stilletjes aan veranderen ten voordelen van zowel mama’s én papa’s. Zou het nu niet geweldig zijn als dit bij ons ook kon?

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes