4239fi.jpg

4 tips in geval van acuut gemis aan de babytijd

16/04/2024

Het bijzondere aan kinderen is: ze groeien en groeien. Als je voor het eerst ouder wordt, denk je weleens: wow, ik kan niet wachten tot hij/zij kan kruipen of stappen. Of tot ik ellenlange gesprekken met hem/haar kan voeren. Of tot zij/hij me voor het eerst mama zal noemen… 

Maar wanneer dat dan plotseling gebeurt, besef je: ‘Help! Ze worden veel te snel groot! Waar is die lieve kleine baby naartoe? Help!! Waar staat die verdomde stopknop?’ 

mama heeft alles onder controle

Loslaten hoort erbij

Neem hier gerust een zakdoekje of twintig, want het zal er niet op beteren. Integendeel, als alles volgens plan verloopt, zul je je kind zien groeien en bloeien. Maar het is wat het is: elk voordeel heb z’n nadeel.

Vrij vertaald: elke fase heeft zijn charmes.

Hoe groter kinderen worden, hoe meer we hen moeten loslaten. En dat doe je, net zoals je kinderen moeten leren lopen, met vallen en opstaan. Bij een tweede of derde kind loopt het misschien gemakkelijker dan bij een eerste. Of net niet (er bestaat geen handleiding, weet je wel). 

4 tips voor acuut gemis aan de babytijd

  1. Bij momenten van groot gemis naar de babytijd: neem een van de babypoppen die rondslingeren in huis en laat je helemaal gaan… Verschoon de luier, geef de baby een badje, knuffel hem superhard… Komt er onverwacht iemand binnen die je ziet knuffelen met een babypop, gooi de pop dan zo snel mogelijk weg. Stamp boos op de grond en zeg: ‘Moet je zien wat voor een rommel het hier weer is! Heb jij die pop hier laten slingeren?’ Niets aan de hand!
  2. Snuffel aan babyzeepjes en andere geurtjes die je aan die eerste maanden doen denken.
  3. Verlang je terug naar je dikkebuikentijd? Steek een paar kussens onder je trui, eet wat aardbeien en slagroom of augurken met choco (alles wat je tijdens je zwangerschap at) en kijk naar een film zoals Knocked-up (vrouw wordt onverwachts zwanger van vriend).
  4. Zet heel luid een wiegeliedje op en kijk naar alle babyfoto’s die je ooit van je kiddo gemaakt hebt.

Voor noodgevallen:

Speel je jokerkaart uit en trek je zoon/dochter heel dicht tegen je aan voor een dikke knuffel. Grote kans dat ze je een melige sok vinden, maar stiekem genieten ze er ook wel van :-).


mama heeft alles onder controle boek

Uit Mama heeft alles bijna, maar nooit helemaal, niet echt onder controle

Een humoristisch cadeauboekje voor alle moeders die nood hebben aan een mini-break.

BESTEL | MEER INFO

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes