Homemade vieruurtje: carré confiture

  • door Mama

Op zoek naar een lekker en gemakkelijk vieruurtje? Deze carré confiture is klaar in een wip!

Wat je nodig hebt

  • 1 rol bladerdeeg
  • Potje abrikozenconfituur (een andere soort kan ook)
  • 1 ei
  • Beetje melk

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220° C.

Rol het bladerdeeg uit en snij er een grote rechthoek uit. Hou de randjes aan de kant voor straks.

De randen van de rechthoek rol je een klein beetje op en plet ze vervolgens een beetje vast met een vork. Prik met de vork ook gaatjes over de gehele oppervlakte.
Nu kan je op de rechthoek de abrikozenconfituur ‘storten’.

De randjes die je over hebt strijk je in met een mengeling van eigeel en melk. Dit zorgt ervoor dat ze straks mooi goudgeel uit de oven komen.
Je snijdt ze in lange sliertjes om vervolgens in ruitvorm over de rechthoek met confituur te leggen.

Steek de carré confiture een twintigtal minuten in de oven tot het deeg goed doorbakken is.

Tip: Deze carré confiture is heerlijk nog een beetje warm met een bolletje ijs.

Er zijn ook makkelijke en leuke alternatieven voor de kindjes: zo kan je het bladerdeeg in een hartvorm snijden in plaats van een rechthoek. Met de restjes kan je kleine hartjes maken in verband van een ruitvorm. Gebruik dan aardbeien of frambozenconfituur.