5267fi.jpg

Ideaal voor druilerige dagen: ‘Mijn kind bakt graag’

18/12/2021

Mijn kleine meneertjes helpen graag in de keuken. De geschilde patatjes in het water keilen, een pizza helpen te beleggen of gefascineerd staan toekijken hoe papa of mama staan te koken, daar zijn ze dikwijls wel voor te vinden. Maar als ze mogen bakken, dan zijn ze helemaal in de zevende hemel. Of ze dus iets wilden maken uit ‘Mijn kind bakt graag’? Ik hoefde de vraag geen twee keer te stellen!

lezen

Stap 1: kiezen (is verliezen)

Enthousiast begonnen de heertjes door het boek te bladeren. Op zowat elke bladzijde riepen ze likkebaardend uit hoe lekker dat er wel niet uitzag. Oftewel: het was niet simpel om iets te kiezen uit het boek, het liefst wilden ze meteen álles uittesten. Na zware onderhandelingen en deliberaties werd er uiteindelijk een compromis gevonden: er werden twee dingen gekozen, we zouden samen zowel de cake met chocolade als de chocolademousse maken. So far so good, de dag erna zouden we ons plan uitvoeren!

Stap 2: boodschappen

Boodschappen doen met kinderen, dat is niet altijd een onverdeeld succes, zoals de meesten onder jullie allicht wel weten. Maar boodschappen doen om zelf een cake en chocolademousse te maken, dat zagen de mannetjes meteen zitten. Na de turnles op woensdagnamiddag gingen we naar de winkel. Eerst nog een snelle waarschuwing dat alleen flinke kindjes die niet zeuren zulke lekkere dingen mogen maken én ervan mogen proeven, en daarna gedroegen ze zich voorbeeldig. Vol overgave gingen ze alle nodige ingrediënten bij elkaar zoeken.

Stap 3: the real thing – bakken geblazen

Daarna konden we er invliegen. Ingrediënten werden zorgvuldig afgewogen, er werd verwoed geroerd en geklopt, waarbij de beurt stipt werd gewisseld, en alles werd met onderzoekende blik nauwkeurig in het oog gehouden. “Dat gaat superlekker worden, hé mama?” Als kers op de taart mochten ze natuurlijk de potten ‘uitlikken’ en eens voorproeven van hun creatie, wat ze zich uiteraard geen twee keer lieten zeggen.

proeven

Stap 4: wachten (en dat duurt zo lang)

De cake moest vervolgens een uurtje in de oven, de chocomousse een uurtje in de koelkast. Tijd om even te gaan spelen dus. Laat ons zeggen dat er om de vijf minuten wel eentje kwam vragen ‘of het nu echt nog niet klaar was’? Tja, hun geduld werd dan ook danig op de proef gesteld ;-).

Leon en Louis bakken

Stap 5: proeven

Maar dan konden ze éindelijk proeven van wat ze hadden gemaakt. En wat je zelf doet, doe je beter, dus het werd heerlijk smullen, mét trotse blik. Yep, voor herhaling vatbaar!

Het verdict

Het boek ‘Mijn kind bakt graag’ is ideaal om je kinderen op een leuke manier te entertainen. Een druilerige dag wordt instant fun op die manier. De receptjes zijn heel haalbaar (ook voor wie echt geen keukenprins(es) is), en er staat duidelijk aangegeven bij welke stappen je als ouder best een handje toesteekt. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kan je wat meer of wat minder helpen. Je kind leert iets bij, én hij is supertrots op het uiteindelijke resultaat. En wie proeft nu niet graag van al die lekkere hapjes ;-).

Mijn kind bakt graag

Meer info over het boek vind je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes