Ik ga op reis en ik neem mee: top 5 speelgoed

Binnen enkele weken gaan we op vakantie. Ha-le-lu-ja!!!!! Ik ben echt aan het aftellen. Want, staat op de planning: 7 dagen aan een zwembad in Zuid-Frankrijk en 7 dagen aan onze Belgische kust (hopen en bidden voor zon). Maar, staat dus ook op de planning: een paar zeer lange ritjes in de auto. En dan kan het wel eens gebeuren (eigenlijk ongeveer van zodra we de straat uit zijn) dat er gezeurd wordt op de achterbank. Dus, ik zorg dat elk kind een nieuw speelgoed heeft voor onderweg. Echt een aanrader!

Als ‘evaringsdeskundige’ :-), mijn top 5 speelgoed voor op vakantie voor alle leeftijden:  

baby speelt met boekje

1. Voor baby’s: het dierenknuffelboekje

Dit boekje heeft een aantal grote troeven:

 • Het is lekker ;-). Nee, niet echt dus, maar je zal zien dat je baby het zo ongeveer meteen in haar mond steekt. En mogelijks ook mee begint te slaan, trouwens, uit puur enthousiasme.
 • Het heeft verschillende flapjes en geluidjes. Moet ik meer zeggen? En nee, ik vind het niet erg dat het speelgoed geluid maakt, als ik een half uurtje rust heb :-).
kindje met activiteitentablet

2. Voor peuters: de activiteitentablet

 • De ideale eerste ‘tablet’. Let wel: probeer meteen duidelijk te maken dat ze met hun eigen tablet mogen spelen, maar niet met de jouwe :-).
 • Ja, een tablet op ‘jonge’ leeftijd is een goed idee. Het is echt superleerrijk en fun, met veel kleurtjes, geluidjes …
 • Het neemt ook weinig plaats in beslag, dus ideaal voor op de achterbank in de auto of in het vliegtuig …
K3 speler

3. De kleuter: deze K3 muziekspeler

 • Het perfecte tijdsverdrijf voor kinderen tijdens het reizen: de K3 muziekspeler van Vtech. Neemt weinig plaats in, gaat uren mee. Ze kunnen zalig ‘wegdromen’ en mss zelf eventjes ‘wegdommelen’ (we kunnen maar hopen haha) bij een streepje muziek.
 • Er is een koptelefoon bij!!!! Ik herhaal: er is een koptelefoon bij. Dat wil zeggen dat als je dat wil, het geen lawaai maakt, behalve in de oortjes van je spruit. Dat wil ook zeggen dat als je zelf eventjes naar muziek wil luisteren (in de auto bijvoorbeeld) die geen K3 is, je gewoon je kind met de muziekspeler moet installeren.

  (Als ik heel heel eerlijk ben, vind ik het eigenlijk niet erg als het geluid aanstaat. Die muziek van K3 is toch gewoon echt tof. Nee? :-))

kindje met kidizoom

4. De iets grotere kleuter: de Kidizoom

 • De Kidizoom. OMG. Dit is echt een cool ding. Mijn absolute favoriet. Ah, en mijn dochter van 5 is er ook compleet weg van :-). Ideaal ook om mee te nemen op vakantie, want terwijl je zelf geweldige beelden aan het maken bent met je gsm, kan hij of zij zich ook uitleven.
 • Ook heel tof voor in de auto. Daar kan ze van haar zus gekke bekken trekken, foto’s versieren, spelletjes spelen…
meisje met storio max

5. De lagere schoolganger: Storio max

Ideaal voor in de auto, en ter plaatse: de Storio max tablet.  Gegarandeerd een paar uur tijdsverdrijf, het is heel stevig (is duidelijk gemaakt om tegen een serieuze stoot te kunnen), neemt weinig plaats in beslag …

En ook hier weer geweldig: er is een koptelefoon bij! Dus: stilte voor ons, geluid voor hen. Can life get any better?

 

Fijne vakantie iedereen!!

Nog meer tips & tricks voor een geslaagde vakantie? Neem zeker een kijkje in het boek Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen!. Meer info vind je hier