5600fi.jpg

Inspiratie voor de Sint en de Kerstman (én we geven 3 Vrolijke Vriendjes Piratenboten weg!)

28/11/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Het is weer de periode van het jaar waarin kinderen verwend worden met cadeautjes: Sinterklaas, Kerstmis, en wie weet zelfs nog een verjaardag tussendoor… We worden dan ook overstelpt met allerlei geschenkideetjes, maar op den duur zou je door de bomen het bos niet meer zien: het aanbod is zodanig groot dat je het helemaal niet meer weet. Waar maak je je kindje nu écht blij mee, en dan liefst langer dan vijf minuten? Wij maakten een top 5 op per leeftijdscategorie, en testten een aantal producten zelf uit!

Bla Bla Blocks Speelhuis

Baby’s

 1. Bla Bla Blocks Speelhuis   
  Dit vrolijk gekleurde speelhuis won onlangs de award van ‘Speelgoed van het jaar’ in Nederland, en dat is niet toevallig. Aan de hand van de bouwhandleiding creëer je een leuk speelhuis, trein of robot. Maar de Bla Bla Blocks leveren niet alleen bouwplezier op: de bewegingssensor activeert ook vrolijke zinnetjes, geluiden en korte melodietjes zodat je kleintje kennismaakt met letters, voorwerpen, dieren en kleuren.

  Mathieu testte het speelhuis voor ons uit:

Het was voor Mathieu nog een beetje moeilijk om echt te bouwen, maar met de hulp van opa ging het perfect. Hij had al heel snel door wat hij moest doen, en zo werd het een leuk interactiespel tussen (groot)ouder en kind, ideaal om te oefenen op zijn motoriek. En dankzij de melodietjes, zinnetjes en reacties leert hij ook woordjes bij en herkent hij figuurtjes. De deurtjes en raampjes die open en dicht gaan vindt hij helemaal geweldig en daar gaat hij eindeloos in op. Ook de lichtjes en melodietjes vindt hij heel fascinerend.

 1. Mijn eerste 100 woordjes 
  Een stevig ‘boekje’ waarbij je kindje 100 woordjes in het Nederlands én het Engels leert door telkens op de plaatjes te tikken. Op die manier vergroten kinderen al snel hun woordenschat, en dankzij het omslaan van de bladzijden en het drukken op de plaatjes oefenen ze bovendien hun oog-handcoördinatie.
 2. Verhaaltjestijd Schaapje
  Een leuk knuffelschaapje waar je kindje overdag mee kan spelen en dat hem of haar ’s avonds tot rust brengt. Door op de toetsen op het buikje te drukken krijg je vrolijke zinnetjes, gezongen liedjes en verhaaltjes te horen tijdens de dag-speelstand. In de nacht-speelstand krijg je een stervormig lichtje dat langzaam aan en uit gaat, rustgevende melodietjes, bedtijdverhaaltjes en slaapliedjes. Dankzij een tijdklok kan je de verhaaltjes of muziek activeren voor 15 of 30 minuten. Wedden dat je kleintje zijn of haar schaapje niet meer wil lossen?
 3. Avonturentafel   
  Deze vrolijke speeltafel omvat verschillende speelelementen waarbij je kleintje kennismaakt met dieren, cijfers, vormen en kleuren. Al spelend ontdekt je kindje vrolijke zinnetjes, grappige geluiden en melodietjes. Ideaal voor als je kleine schat zichzelf begint op te trekken en te staan, maar doordat de tafelpoten verwijderd kunnen worden, kan je kindje er ook al zittend mee spelen.
 4. Baby Walker  
  Dit is ondertussen een échte klassieker geworden. Het interactieve afneembare activiteitenpaneel bezorgt je kleintje heel wat speelplezier. En wanneer hij of zij aanstalten begint te maken om te stappen, is de Baby Walker de ideale metgezel!

Vrolijke Vriendjes Piratenboot

Peuters en kleuters

 1. Vrolijke Vriendjes Piratenschip
  De Vrolijke Vriendjes serie werd uitgebreid met dit leuke piratenschip, waar je aan de binnenkant ook een schatteneiland ontdekt. Met grappige geluiden, zinnetjes en vrolijke liedjes nodigt deze boot je kind uit om zijn of haar fantasie te gebruiken: draaien aan het roer, spelen met de vriendjes, de tentakels van de octopus laten bewegen, …

  Jules testte voor ons het piratenschip uit.

Jules was meteen dolenthousiast en begon meteen te spelen (en het liedje van Piet Piraat te zingen ;) ). Het allerleukste? Kanonkogels afschieten, en dan natuurlijk liefst tegen de benen van mama! Ook de vriendjes van de springplank laten springen om een duik te nemen vindt hij geweldig.

Little Love Zoë
 1. Little Love – Zoë gaat op het potje
  Een schattige pop die eet, drinkt én op het potje kan gaan! De pop eet stukjes fruit en drinkt water, en herkent ook wat ze eet of drinkt. Door op haar buikje te duwen hoor je grappige reacties of leuke weetjes over gezonde voeding.

  Clara testte voor ons de Little Love pop uit.

Clara is een echte poppenmama, en toen ze de Little Love – Zoë gaat op het potje in het oog kreeg vond ze de pop meteen mooi en ‘lief’, in haar eigen woorden. Maar toen ze doorhad dat de pop ging praten en zingen, was ze pas écht verkocht. Tot groot jolijt zingt Zoë liedjes als “één, twee, drie, vier, kaka hier, plasje daar’. Bovendien gromt haar buikje wanneer ze honger heeft, en maakt ze andere realistische geluidjes. Wat Clara het leukste vindt? Dat ze Zoë kan verzorgen als een echte baby. De pop vraagt om eten of drinken, en je kan stukjes fruit en een flesje geven. Na een paar dagen is Zoë een volledig geïntegreerd gezinslid :-).

 1. DigiArt Magisch Tekenbord 3 in 1 
  Dit tekenbord stimuleert het creatieve talent van je kind: met de lichtjes op het tekenbord en de magische pen maakt hij of zij de mooiste creaties. Je kan kiezen uit meer dan 150 letters, cijfers, vormen, dieren en voorwerpen, en leert daarna stap voor stap om die te tekenen of te schrijven.
 2.  Toet toet Auto’s Mickey’s Treinstation 
  Nog zo’n klassieker: de Toet Toet serie. Die werd onlangs uitgebreid met Disney-figuren, zoals het treinstation van Mickey Mouse. Laat het treintje van Mickey Mouse rondrijden over de wegdelen en luister naar de vrolijke reacties. Leuk detail: het figuurtje heeft de originele stem van Mickey Mouse!
 3. Zoef Zoef Dieren Dierenboot 
  Deze dierenboot bevat 6 tuimeldiertjes. Trek de boot voort om leuke reacties te horen, of druk op de knipperende toetsen om vrolijke zinnetjes, grappige geluiden of liedjes te horen.

KidiCom MAX

Grotere kinderen

 1. KidiCom MAX
  Een cool gadget voor kleine ontdekkers. Luisteren naar je lievelingsmuziek, kijken naar je favoriete tekenfilm, foto’s of selfies nemen en die daarna bewerken met grappige effecten of spelletjes spelen, het kan allemaal. Met de KidiConnect app kan je kind zelfs communiceren met familie en/of vrienden: tekst- of spraakberichten, foto’s en tekeningen versturen is kinderspel met de KidiCom MAX.

  Leon testte de KidiCom MAX voor ons uit.

Leon kon het nauwelijks geloven: een échte ‘GSM’, maar dan voor kinderen? Geweldig! Al snel ging hij aan de slag: foto’s nemen van alles en iedereen (jawel, ook mama moet regelmatig haar mooiste glimlach opzetten), zelf liedjes inzingen en daarna verschillende geluidsfragmenten ‘mixen’, tekenen, spelletjes spelen… Ook kleine broer kijkt gefascineerd toe en zingt enthousiast Sinterklaasliedjes in. En wat ze allebei echt geweldig vinden: berichtjes sturen naar mama en papa via KidiConnect. Wat mama er ook wel handig aan vindt: de tijdslimiet die je via de ouder-instellingen kunt beheren ;-).

 1. Mila, Mijn Magische Make-up Eenhoorn 
  Eenhoorns vallen bij zowat elk meisje in de smaak. Net zoals make-up. Het fijne van deze eenhoorn is dat je dochtertje zich volledig kan uitleven met make-up, zonder dat het een smeerboel wordt. Met de magische kwast kiest ze een kleurtje op het make-up palet uit, en als ze daarna de hoorn, ogen of vleugels aanraakt, krijgt ze een prachtig lichteffect. Bovendien zingt de eenhoorn ook liedjes en kan je zelf meezingen.
 2. Kidi LightShow Party  
  Een kinderfeestje bouwen? Met behulp van de roterende discolamp en de verschillende kleuren en effecten kan je alvast de juiste sfeer creëren. Bovendien kan je ermee naar de radio luisteren, kan je via Bluetooth een externe muziekspeler aansluiten of via een microSD-kaart je eigen mp3-bestanden afspelen én zijn er ingebouwde en instrumentale en gezongen liedjes waarop je de coolste danspasjes kan bedenken.
 3. MagiBook  
  Een interactief en educatief boek, waarbij de magische pen karakters in het boek tot leven brengt en spelletjes, liedjes, geluiden en muziek activeert. Van dagelijkse routine tot een eerste kennismaking met wetenschap: het boek sluit aan bij de ontwikkeling van je kind en draagt bij aan de voorbereiding op school.
 4. Kidi SuperStar LightShow 
  Een magische microfoon: met een simpele druk op de knop kan je de stem van de zanger(es) zachter maken of verwijderen, zodat je het liedje daarna zelf kan inzingen. Er zijn 8 liedjes ingebouwd, maar door een externe muziekspeler aan te sluiten kan je meezingen met al je favoriete muziek. De roterende discolamp creëert altijd de juiste sfeer, en met de geluidseffecten kan je ook je stem vervormen.

Win 3x Vrolijke Vriendjes Piratenschip

Heb jij ook een echte piraat in huis, die zo'n Vrolijke Vriendjes Piratenschip wel zou zien zitten? Dan hebben we goed nieuws: wij mogen drie exemplaren weggeven.

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vtech. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.