5039fi.jpg

Inspiratie voor de Sint: populaire trends in speelgoedland

24/11/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien ben jij als hulpsint volledig voorbereid, en staan alle pakjes al netjes te wachten om op 5 december te worden bovengehaald. Maar misschien is dat niet het geval en weet je écht niet wat te kopen: de speelgoedbakken puilen nu al uit, en je ziet door het speelgoedbos de bomen niet meer. Geen nood, Mama Baas to the rescue! Wij geven een overzichtje van de laatste trends in speelgoedland.

hatchimals

Hatchimals

Vorig jaar waren de Hatchimals hét populairste artikel in de Sinterklaasperiode. Dit jaar zijn er de Hatchimals CollEGGtibles en de Hatchimals Surprise. De CollEGGtibles zijn kleine eitjes met daarin kleine Hatchimals om te verzamelen. Sommige figuurtjes zijn zeldzaam, andere komen vaker terug.  De Hatchimals Surprise bevatten twee Hatchimals. En ook dit jaar beloven ze weer enorm populair te worden.

L.O.L.

Verzamelpret

Verzamelen, het is iets van alle tijden. Verzamelde jij als kind ook flippo’s of plastic fopspeentjes? Ook onze kinderen delen nu graag in die verzamelwoede, en de huidige hype focust helemaal op kleine poppetjes of figuurtjes met elk een eigen karakter, specifieke kenmerken en accessoires. Zo heb je L.O.L.-poppetjes, de Num Noms,Hatchimals, Twozies, Shopkins, Enchantimals … Een hele wereld om je in te verdiepen dus!

Het zijn vooral die L.O.L.-poppetjes die op veel verlanglijstjes opduiken. Maar wat is dat nu precies, zo’n L.O.L.-poppetje? Elk popje zit in een bolvormige verpakking. Bedoeling is om die verpakking laag na laag open te maken, en in elke laag een nieuwe verrassing te ontdekken. Je weet op voorhand niet welk popje er in de bol zit, waardoor je een echt verrassingseffect krijgt.

speelgoed

Interactief speelgoed

Ook interactief speelgoed blijft scoren, zelfs bij de allerkleinsten. Zo lanceerde VTech de pop ‘Little Love Suzy’, compleet met een puppyvriendje. Er is interactie tussen zowel de pop en de puppy als met het kind dat ermee speelt. Zo zingen de pop en de puppy samen liedjes, en kan de hond blaffen, bewegen en dansen.

Daarnaast is er ook FurReal van Hasbro, waar er een nieuwe tijger in het gamma zit. Die reageert op meer dan 100 geluiden en bewegingen, en speelt graag met een plastic kip wanneer je die in zijn buurt houdt.

drone

Radiogestuurd speelgoed

Ideaal voor oudere kinderen zijn drones. Die blijven evolueren, en tegenwoordig zijn die uitgerust met een camera, zodat de piloot alle avonturen van de drone kan volgen alsof hij er zelf bij is. Er zit natuurlijk heel veel prijsverschil op. Een leuk basismodel is deze van Gear2Play Infinity, wil je wat verder kunnen vliegen, dan kun je de DJI Spark Alpine overwegen. 

Ook auto’s op afstandsbediening blijven nog altijd een hit, al schakelen ook die een versnelling hoger. Zo rijden de laatste types zoals de RC Psycho Gyro niet alleen maar rondjes, maar kunnen ze ook spinnen en zelfs op twee wielen rijden.

Lego

Wetenschap en technologie

Technologisch speelgoed wordt steeds populairder. Zo komen kinderen op een speelse manier in contact met wetenschap en technologie. Denk maar aan auto’s of robotten die je zelf kan bouwen, of experimenten voor kinderen. Ook LEGO speelt daarop in, met LEGO Boost, een creatieve doos waarmee je 5 verschillende modellen kan bouwen én programmeren en dat werd uitgeroepen tot speelgoed van het jaar!

toiletpret

Party Games

En ook gezelschapsspelletjes zijn een klassieker op de verlanglijstjes. Helemaal nieuw daarbij zijn de ‘party games’: spelletjes die opgepikt worden via social media en die op korte termijn razend populair worden. Zo ken je misschien ‘Slagroomsnoet’, dat bekend werd door een filmpje op YouTube. Maar er zijn nog heel wat andere spelletjes binnen dit genre, denk maar aan Toiletpret of Get a Grip. Fun verzekerd!

paw patrol

De klassiekers

En dan blijven de klassiekers natuurlijk ook nog altijd overeind. Denk maar LEGO, Playmobil, Play Doh en gezelschapsspelletjes als Monopoly. Maar ook superhelden blijven het goed doen. Zo zullen veel kinderen ongetwijfeld iets van Cars, K3 of Paw Patrol terugvinden in hun schoentje.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes