5475fi.jpg

James Van Der Beek (a.k.a. Dawson) deelt emotionele post over miskramen

20/09/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

De meesten onder ons kennen James Van Der Beek nog altijd als de enige echte Dawson uit de serie Dawson’s Creek. Ondertussen heeft James vijf (!) kinderen samen met zijn vrouw Kimberly. In een recente Instagram-post vertelde de acteur openhartig over de drie miskramen waarmee het koppel de voorbije jaren werd geconfronteerd…

De acteur deelde een foto van zijn jongste dochtertje, Gwendolyn, en zei dat hij één en ander te vertellen had over miskramen. Het werd een prachtige en emotionele boodschap:

James Van Der Beek

‘Ik wou een paar dingen vertellen over miskramen… Wij hebben er zelf drie gehad door de jaren heen (waaronder één net voor dit prachtige meisje). Eerst en vooral: we hebben nood aan een nieuw woord. “Mis-kraam” insinueert op een verraderlijke manier dat de moeder in fout is. Alsof ze iets heeft laten vallen of dat ze er niet in geslaagd is de baby te dragen. Uit hetgeen ik heb geleerd, heeft een miskraam niets te maken met wat een mama wel of niet heeft gedaan, tenzij in uitzonderlijke gevallen.

Ten tweede… een miskraam verscheurt je zoals niets anders. Dus veroordeel je verdriet niet, en probeer niet om het te rationaliseren. Laat het verdriet stromen in de golven waarin het komt, en geef het de ruimte die het nodig heeft. En daarna… als je ertoe in staat bent… probeer de schoonheid te zien in hoe je jezelf weer bij elkaar raapt op een andere manier dan je vroeger was.

Sommige veranderingen doen we proactief, andere doen we omdat de wereld ons heeft verpletterd. Hoe dan ook, die veranderingen kunnen een echt cadeau zijn. Veel koppels staan achteraf dichter bij elkaar dan ooit tevoren. Veel ouders hebben een diepere wens voor een kind dan ooit tevoren. En veel, veel, véél koppels krijgen uiteindelijk gelukkige, gezonde, schattige baby’s (en vaak heel snel erna – je bent gewaarschuwd).

Ik heb al een paar fantastische metafysische verklaringen gehoord, meestal opgebouwd rond het idee deze kleine zieltjes vrijwillig deze korte reis maken ten voordele van hun ouders… Maar deel alsjeblieft alles wat jou rust of hoop heeft gegeven… En denk mee over een nieuw woord voor deze ervaring.’

De acteur geeft ook aan dat miskramen veel vaker voorvallen dan dat je erover hoort. En net daarom is het positief dat hij er zo openhartig over vertelt en anderen het gevoel geeft dat ze niet alleen staan met hun verdriet! 

James Van Der Beek

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes