4854fi.jpg

Kinderwenshuizen zoeken nieuwe medewerkers

25/08/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Zelfstandige psychologen of vroedvrouwen die zich graag willen inzetten voor mensen met een kinderwens zijn welkom om als begeleider bij de Vlaamse kinderwenshuizen aan de slag te gaan. Anderhalf jaar opende in Diest het eerste kinderwenshuis voor koppels die moeilijk zwanger worden en/of te maken krijgen met een miskraam en psychologische bijstand zoeken. Intussen is er minstens één kinderwenshuis in elke provincie, en twee in Vlaams-Brabant. De grote vraag zorgt ervoor dat extra begeleiders nodig zijn die mensen kunnen helpen door aan huis te gaan. 

Sollicitatie

‘Niet iedereen woont dicht bij zo’n kinderwenshuis’, zegt Shanti Van Genechten, één van de oprichters van de kinderwenshuizen en zelf kind van wensouders. ‘Ik weet hoe moeilijk het allemaal kan zijn op emotioneel vlak. Op medisch vak krijgen de meeste koppels begeleiding, maar de emotionele zorg wordt vaak vergeten. Daarom werden de kinderwenshuizen opgericht. Opgeleide psychologen, vroedvrouwen en andere begeleiders helpen de koppels zo goed mogelijk.’

Om te kunnen uitbreiden hebben de kinderwenshuizen nu extra mankracht nodig. ‘Eigenlijk hebben we zoveel mogelijk zorgverleners uit Vlaanderen nodig zodat we ons netwerk kunnen uitbreiden. Zo kunnen we de koppels doorverwijzen naar zelfstandige psychologen of vroedvrouwen die we kennen en hebben opgeleid. De mensen die zorg nodig hebben kunnen dan sneller bij een specialist terecht.’ Op lange termijn zouden er meer kinderwenshuizen per provincie komen en komen er ook huizen in Wallonië.

Meer info? Check hier de website van de kinderwenshuizen

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes