7958fi.jpg

Lang zal je leven – help herinneringen te koesteren

21/02/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Deze maand viert het Berrefonds zijn dertiende verjaardag. En verjaardagen zijn een heugelijk moment, of dat zijn ze toch meestal. Voor wie een kindje verliest is een verjaardag een extra moeilijke dag. "Lang zal je leven – misschien niet meer hier, maar wel in ons hart." Veel mensen kunnen het zich niet inbeelden, maar voor een heleboel ouders is dit de realiteit.

De verjaardag van een overleden kindje kan een extra moeilijke dag zijn voor de ouders. Gelukkig moeten ze er niet altijd alleen voor staan. Het Berrefonds is er al sinds 2009 voor alle families en hulpverleners die te maken krijgen met het verlies van een kindje. Ze bieden ondersteuning, werken samen met materniteiten, delen hun expertise, organiseren deugddoende activiteiten en schrijven troost biedende boeken.

Herinneringen zijn het kostbaarste bezit van de ouders. Het is dan ook heel belangrijk om die te kunnen blijven koesteren. Precies daarom schenkt het Berrefonds speciale Koesterkoffers aan ouders na het overlijden van een kind. In 2021 alleen al werden er op die manier 1.276 Koesterkoffers geschonken. Maar de vzw heeft jouw hulp nodig, zodat ze dit kunnen blijven doen.

De toekomstplannen en ambities van het Berrefonds reiken nog ver, en de werking van de vzw steunt bijna volledig op giften. Ook jij kan dus het verschil maken voor gezinnen met verdriet. Een kleine gift is een groot gebaar. Vanaf €5 per maand kan je een held van het Berrefonds worden. Elke held zorgt met zijn of haar bijdrage voor de warme ondersteuning van één nieuw gezin – jouw bijdrage maakt dus heel concreet een groot verschil. Want we kennen allemaal wel iemand die een kind verloor …

Meer info over het Berrefonds en mogelijke giften vind je hier.

Als ouders een kind verliezen, zakt de grond helemaal weg onder hun voeten. Christine Vandenhole, mama van Berre*, vroedvrouw en founder van het Berrefonds, heeft al haar ervaring en kennis gebundeld in een eerlijk hulpboek voor iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met het verlies van een kind.
Het rouwt in jou is een warm boek vol inzichten en eerlijke getuigenissen; herkenbaar voor ouders van een overleden kindje. Er is plaats voor verdriet, veel begrip en erkenning, maar ook hoop. Voor familie, vrienden en omgeving staat dit boek vol waardevolle tips en praktische checklists.
Rouw in je relatie, op je werk, in je familie. De rol van rouwende grootouders, omgaan met verdrietige broers en zussen, (al dan niet) opnieuw zwanger worden... alle moeilijke thema's komen aan bod. Op die manier probeert Het rouwt in jou houvast te bieden op een moment dat er geen houvast meer lijkt te bestaan.
Meer info over het boek vind je hier.