7789fi.jpg

Last van herfst- of winterblues? Misschien kunnen Bachbloesems helpen

1/12/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien merk jij ook je een tikkeltje somber wordt naarmate de dagen korter en donkerder worden. Eigenlijk zou je liefst een winterslaap houden, en pas in de lente terug boven water komen. Tel daar de vierde coronagolf en alle bijhorende stress en onzekerheden bij, en dan is het niet onlogisch dat die blues dit jaar nog net iets zwaarder doorwegen. Een paar tips om zo’n dip tegen te gaan!

Tips tegen een winterdip

 1. Ga naar buiten
  Ook al zou je het liefst gewoon onder je dekentje in de zetel kruipen, probeer toch naar buiten te trekken. Wandelen heeft bijvoorbeeld een positief effectief op je gemoed. Zeker overdag is het belangrijk om buiten te komen: zo vang je veel daglicht op. Houd het weer in de gaten, zodat je kan profiteren van een droog moment – of neem gewoon een goeie paraplu mee. En misschien kan je afspreken met een wandelmaatje?
 2. Praten helpt
  Je hoeft je sombere gevoelens niet alleen te dragen. Praat erover met iemand die je vertrouwt, of schakel een professional in en ga eens langs bij een therapeut.
 3. Sta stil bij wat je energie geeft of net verbruikt
  Maak een lijstje met twee kolommen: aan de ene kant zet je wat jou energie geeft, aan de andere kant wat energie vreet. Als je energie in balans blijft, kan je beter om met stress en lastige situaties. Zorg er dus voor dat je meer energiegevers hebt dan energievreters, anders loopt je batterij leeg.
 4. Lijst op waar je dankbaar voor bent
  Je kan dat ’s morgens doen om met een goed gevoel aan je dag te beginnen, of net voor het slapengaan. Hoe vaker je stilstaat bij die positieve dingen, hoe gemakkelijker het wordt. Die dankbaarheid kan trouwens in kleine dingen zitten: een complimentje van een collega, een knuffel van je kinderen, een glimlach van iemand op straat, …
 5. Las een piekerkwartiertje in
  Sluimeren er op de achtergrond voortdurend piekergedachten? Dat kost je veel energie. Schrijf je piekergedachten op of las een piekerkwartiertje in. Op die manier laat je die gedachten op een afgebakend moment toe, zodat je ze daarna kan loslaten.
 6. Zorg voor jezelf
  Als je niet goed in je vel zit, is het verleidelijk om alleen maar in de zetel te hangen en je vol te stoppen met chips of chocolade. En natuurlijk doet dat weleens deugd, maar uiteindelijk ga je je er slechter door voelen. Probeer een gezond patroon aan te houden, dat geeft je meer energie. Drink voldoende water, eet minder suiker zodat je bloedsuikerspiegel en je energieniveau in balans blijven en beweeg voldoende. Ook regelmaat in je slaappatroon helpt.
 7. Bach Bloesems voor neerslachtigheid
  Veel mensen zijn gebaat bij Bach Bloesems om hun mentale gezondheid te ondersteunen. De Bach Bloesem Mix Neerslachtig  wordt op maat samengesteld voor volwassenen die zich somber voelen en nergens zin in hebben. Bach Bloesem druppels zijn 100% natuurlijk.

Wat is een Bach Bloesem Mix?

Bach Bloesems zijn plantaardige extracten van bomen en planten. In de jaren ’30 ontwikkelde de Engelste arts Dr. Bach de Bachbloesemtherapie. Hij ontdekte en ontwikkelde 38 bloesemremedies om alle mogelijke gemoedsgesteldheden positief te beïnvloeden. Bach Bloesems zijn veilig in gebruik.

Bij Bach Bloesem Mix van Greetje worden Bach Bloesems op maat gemaakt. Dat zijn natuurlijke voedingssupplementen die bestaan uit een mengeling van de originele Bach Bloesemremedies. Je kiest eerst de Bach Bloesem Mix die het meest van toepassing is – heb je bijvoorbeeld last van sombere stemmingen, dan ga je voor Bach Bloem Mix Neerslachtig. Deze Mix is geschikt voor wie:

 • veel piekert
 • zich eenzaam voelt
 • zich somber voelt en nergens zin in heeft
 • zich soms wat angstig voelt
 • vermoeid is
 • in een vicieuze cirkel zit en die graag wil doorbreken
 • veel huilt zonder dat het oplucht of graag wil huilen maar het lukt niet

Vervolgens krijg je een vragenlijst toegestuurd die je kan invullen, zodat Greetje een duidelijk beeld heeft en de mix precies kan afstemmen op jouw nood.

Zodra je de Bach Bloesem Mix thuis krijgt, start je met de druppeltjes. Die moet je vier keer per dag innemen, vier druppeltjes per keer. De Bach Bloesems hebben inwerktijd nodig: gemiddeld merk je na zeven à tien dagen de eerste kleine veranderingen  op. Naarmate de druppeltjes langer worden ingenomen, worden de veranderingen groter.

Het is belangrijk dat de druppels elke dag worden ingenomen.  Blijf de druppeltjes innemen tot de bodem van het flesje in zicht is, daarna kan je stoppen. Blijft het goed gaan, dan heb je de druppeltjes niet langer nodig. Heb je toch nog een ruggensteuntje nodig, dan kan je opnieuw een flesje bestellen.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bach Bloesem Mix van Greetje. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.