6269fi.jpg

LEGO DUPLO: Onze top 3

25/10/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

LEGO DUPLO, het is zowat een vast onderdeel van elke speelkamer of speelgoedkast. En zonder twijfel staan er ook al veel sets van LEGO DUPLO te blinken op tal van brieven naar de Sint. We helpen je graag met wat inspiratie door onze persoonlijke top drie op te lijsten!

Onze top 3

  1. Babydieren
    Spelenderwijs diertjes in het wild leren kennen? Check! Met deze set kan je kleintje zich volop uitleven met een panda, witte tijger, giraf en olifant. Op een leuke manier leert hij de diertjes kennen én ontwikkelt hij er zijn fijne motoriek en verbeelding mee!
  2. Stoomtrein
    Dolle pret verzekerd: maak een treinspoor met de rails en laat de trein daarna écht rijden. Met een klein duwtje vooruit of achteruit begint de trein te rijden. Extra leuk: je hebt ook de optie om de trein te besturen via een app - heel leuk om samen met je kindje te spelen. Je kan de trein zelfs laten toeteren, en even tanken hoort er ook bij. En met de 'coderingsstenen' leert je kleuter als het ware programmeren. Tsjoeke tsjoeke tuutuuuuut!
  3. Tropisch eiland
    Wilde dieren, een boomhuis met een katrolsysteem om voorraad aan te voeren, een draaiende brug en een liaan waar de aap kan aan slingeren: aan alle details is gedacht. Zelfs de ananas en de tros bananen zitten erbij in deze set: geweldig toch!

LEGO DUPLO

Uitgetest: Tropisch eiland

Omdat we vorige week de set ‘Tropisch eiland’ mochten weggeven, testte Alix deze alvast even uit!

“Vorig jaar kreeg Alix haar eerste LEGO DUPLO-blokken cadeau, en die waren meteen een succes. Ze doet niets liever dan ‘toren maken’ en blokjes op elkaar stapelen. Ook in de crèche en bij oma en opa is dat het speelgoed dat het vaakst wordt bovengehaald. Ik vind het zelf ook geweldig om te zien hoe ze speelt met mijn ‘retro’ LEGO DUPLO. Het is echt speelgoed dat de tand des tijds doorstaat en zijn kwaliteit blijft behouden. We proberen in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk plastic te vermijden, ook in speelgoed. En hoewel DUPLO van plastiek is, is het wel duurzaam en tijdloos. Ik weet nu al dat de blokken ooit bij ons op zolder zullen geraken ‘voor de kleinkinderen’.

Vorige week was ze jarig en mochten we haar verrassen met het ‘Tropisch eiland’. Blokjes met ‘mensen’ en ‘diertjes’… het was een instant hit! Tot nu toe had ze echt enkel het klassieke bouwpakket, dus ze was zeer geïntrigeerd door de figuurtjes die erbij zitten.

Alix is net twee en kan zich volledig laten gaan in haar fantasie en rollenspel. Het is heerlijk om te zien hoe ‘papa olifant’ en ‘baby olifant’ altijd mooi bij elkaar moeten staan en de tijger overal mee op avontuur mag. Ook het fototoestel en de katrol vindt ze geweldig.

Na een halfuurtje was mijn mooie bouwwerk (= plezier voor de mama) wel om zeep en begon ze eigen creaties te bouwen. Blokjes op bomen, maar daarbovenop een deel van het huisje en de toekan – heerlijk om haar bezig te zien. Al gauw werd de andere doos LEGO DUPLO erbij gehaald en begon ze grote torens te bouwen met bovenop alle mannetjes. Dit tot ergernis van mijn wederhelft, want zijn neurotische zelve houdt de verschillende pakketten DUPLO graag uit elkaar. Wishful thinking noem ik dat!

Deze set is in elk geval een schot in de roos. Elke ochtend en avond gaat ze er meteen naar toe en begint ze ermee te spelen. Deze ochtend moest de tijger zelfs mee naar de crèche. Hopelijk krijg ik die vanavond terug mee ;).”

LEGO DUPLO

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes