Let’s go eco, baby! Dreambaby helpt je met duurzame spullen

  • door Mamabaas

Een baby’tje in huis? Dat vraagt om heel wat (nieuwe) spullen en accessoires. Ben je ook op zoek naar duurzame alternatieven voor al die artikelen? Dan hebben we een paar toffe en hippe tips voor je babyuitzet.

Eco staat al lang niet meer gelijk aan enkel tweedehands. En het draagt ook helemaal niet het – vaak onterechte – ‘geitenwollensok’-label. Vandaag vind je heel wat leuke, stijlvolle én milieuvriendelijke alternatieven voor alles wat je nodig hebt voor een baby. Dreambaby bijvoorbeeld zet mee in op een goede en duurzame start van je kleintje.

Wasbare luiers

Je ontkomt er niet aan: volle luiers verversen. Ja, je hebt er die eerste jaren een pak nodig! Dat zijn vuilbakken vol … Dan kies je graag voor iets wat niet te milieuvervuilend is. Al gedacht aan luiers die je gewoon kan uitwassen en hergebruiken? Naast duurzaam zijn ze ook nog eens aangenamer voor je portemonnee, dus dat is mooi meegenomen.

De wasbare luiers van Bambino Mio zijn een leuk voorbeeld. Beschikbaar in verschillende leuke printjes en dankzij de velcro-sluiting zijn ze makkelijk aan en uit te doen. Bovendien groeien ze mee met je baby, want je kan ze gebruiken vanaf 4 tot 20 kg.

Natuurlijke materialen

Kleertjes shoppen voor dat kleintje, hoera! Maar die baby’s … hoe snel groeien die? Sneller dan kool. Die eerste jaren is het dus geen slecht idee om ook wat tweedehands spullen te zoeken. Maak je geen zorgen, die zijn vaak helemaal niet afgedragen en in zeer goede staat. En snel te vinden. Een kijkje op het internet of social media: keuze te over. Om nog maar te zwijgen van allerlei tweedhandsmarkten die georganiseerd worden.

Maar, laten we eerlijk zijn: je wil ook wel wat leuke, nieuwe spulletjes in de kleerkast van je mini. Maar dat kan op een ecologische manier. Er zijn tegenwoordig tal van merken die op hun kleertjes op een duurzame manier en met natuurlijke materialen, zoals bamboe bijvoorbeeld, maken.

Dreambee, het merk van Dreambaby, houdt zich bezig met duurzaamheid. Het gebruikt een ander natuurlijk materiaal voor body’tjes, namelijk bio-katoen. De body’s kregen zelfs het GOTS-label (Global Organic Textile Standard). Dit keurmerk garandeert dat de kledij niet alleen gemaakt is van biologisch materiaal, maar óók dat alles in goede arbeidsomstandigheden gebeurt.

Duurzaam op stap

Niets zo ontspannend als een wandeling terwijl je een zalig slapende baby voortduwt in een kinderwagen – behalve een verfrissend tukje voor jezelf misschien J. En die wandelwagen kan gerust een duurzaam tintje hebben. Heb je deze al gezien: de Joolz Geo 2 Classic Blue, gemaakt uit gerecycleerd plastic. Daar stopt het trouwens niet. Bij elke aankoop van een wandelwagen van Joolz, plant het merk een boom voor jouw in het Joolz geboortebos. Top, toch?

Daarnaast zijn er nog andere artikelen die je kan gebruiken als je op trot gaat met je kleintje en die gemaakt zijn uit natuurlijke materialen. Zo is er een reeks textiel van Timboo gemaakt uit bamboe, waaronder hoeslakens en zomerhoezen voor je draagbare autostoel. Ook Lässig en Little Dutch zijn mee met deze trend, zij hebben enkele leuke eetsetjes uit bamboe.

Weg met verspilling

Dreambaby gaat verder dan het verkopen van leuke, duurzame babyproducten en engageert zich ook op andere manieren om verspilling tegen te gaan. Hoe? Artikelen die hun assortiment verlaten of waarvan de verpakking beschadigd is en niet meer verkocht kunnen worden, gaan haar een goed doel, zoals bijvoorbeeld Moeders voor Moeders. Op die manier krijgen die mooie babyspulletjes toch een nieuwe thuis!

Ook jij kan zelf verspilling tegengaan en je babyspullen een tweede leven geven. Ben je ‘uit de pampers’ en heb je je baby-uitzet niet meer nodig? Breng ze binnen bij NewStory, het tweedehandsplatform van Colruyt Group. Je wint er alleen maar bij: extra plek in huis, meer tijd voor jezelf en je kids – want NewStory verkoopt voor jou – en extra centen (en je bepaalt zelf de prijs). Alles in alle vertrouwen en duurzaam. Eersteklas tweedehands!

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Dreambaby. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.