4621fi.jpg

Mama baas: het leven als partners na de kinderen

31/03/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

We zeggen soms vaak: ‘Het leven is niet meer hetzelfde sinds we kinderen hebben, het is namelijk rijker gevuld’. Een waarheid als een koe. Maar als we heel eerlijk zijn met onszelf, is dat rijkere leven best wel, ahum, vermoeiend. Zowel voor jou als je partner. Daarom een paar standaard situaties en tips om als koppel overeind te blijven ;).

Situatie 1: in slaap vallen in de zetel

Je valt rond 20.30 uur in slaap in de zetel (voor de daredevils onder ons kan dat pas om 21 uur zijn - ahum). Je partner wekt je zachtjes om middernacht - nadat hij in alle rust voetbal heeft gekeken - met de boodschap dat het tijd is om te gaan slapen. Versuft ga je naar boven, legt hij zich neer in bed, valt als een blok in slaap en jij… ligt daar, klaarwakker… O help!

Oplossing:

Het zal je niet verrassen als ik je zeg dat het soms deugd doet om ook eens om 21 uur in je bed te stappen, het liefst mét partner. Dan kun je eventueel nog de dag evalueren of iets anders doen ;). Je wordt er allebei gelukkiger van, trust me.

Situatie 2: de conversaties

Je hebt de indruk dat het enige gesprek dat je voert met je partner over de kinderen gaat, en meer bepaald de planning van hun hobby’s, ophalen en afhalen school… Er is geen tijd meer om het over andere zaken te hebben. Als reden: situatie 1.

Oplossing:

Halt! Stop! Tijd voor wat qualitytime met z’n tweetjes. Ik weet het, je ziet je kindjes doodgraag, en laat ze niet graag achter. Ik ben ook zo. Maar geloof me, een weekendje met z’n tweetjes om de drie maanden is geen overbodige luxe. Probeer dan ook eens niet te praten over de kinderen, maar over elkaars dromen, plannen, wensen… Believe me, dit is een winner!

Situatie 3: Je seksleven

Geeft je partner af en toe een niet zo subtiele hint over jullie seksleven à la ‘Goh, het is nu toch al twee weken geleden zeker?’ Of klaagt hij over het gebrek aan affectie? Hoog tijd voor actie! Seks is nog altijd een belangrijke factor in een relatie - we moeten daar niet naïef over doen, maar affectie tonen is op zijn minst even belangrijk.

Oplossing:

Je hoeft niet sito presto die broek te laten zakken. Gooi het eens over een andere boeg om je affectie te laten zien. Wat heeft je partner graag? Een voetmassage door jezelf uitgevoerd? Een wellnessavondje? Een verrassingsuitstapje? Een avondje cinema?  Allemaal mogelijkheden voor jou om te tonen dat je je wederhelft nog steeds graag ziet en je zal zien, van het een komt het ander ;).

Veel succes!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes