4977fi.jpg

Mama Bazen Leen en Annelies doen aan Weight Watchers: het verdict!

26/10/2017

Gezwoegd en gezweet hebben ze (letterlijk, want: vaker bewogen en gesport), onze Mama Bazen de laatste twee maanden. Zolang zijn ze al bezig met Weight Watchers. Want ze wilden allebei toch een paar kilootjes kwijt (lees hier hun eerste blog). Is dat hen gelukt en hoe voelen ze zich nu? Het laatste verslag van twee fittere, slankere en blije mama’s :-). 

mama neemt selfie

Leen: min 6 kg!

Vandaag zit ik aan mijn computer in een nieuwe skinny jeans. Een zwarte (daar voel ik me nog net iets comfortabeler in). Maar ze is skinny en ze zit ongelooflijk goed! Of er nog wat love handles of vetrollekes aanwezig zijn? Absoluut! En die mogen zeker ook blijven.

Anders leven

De teller staat momenteel op – 6 kg. Echt! En als ik eerlijk ben dan hadden dat er meer kunnen zijn, maar dat hoefde niet voor mij.

Vaak neemt de vermoeidheid het over (momlife, wat wil je) en dan grijp ik al eens snel naar iets zoet, maar meestal is mijn Weight Watchers-app mijn goede vriend, en kan ik mijn punten goed onder controle houden. Af en toe haal ik de scannerfunctie boven om een product te scannen, zo weet ik wat het waard is en hoeveel ik ervan mag eten, echt gemakkelijk! Dat begeleidende handje ga ik wel wat missen, maar ik voel me wel zeker genoeg om op deze manier verder te gaan.

De laatste weken vul ik mijn dagelijks schema dan ook minder en minder in. Ik weet ondertussen wat mag en niet mag, wanneer ik over mijn aantal ga en hoe ik het best kan compenseren. Dat maakt de hele ervaring net zo fantastisch. Ik ben volledig anders beginnen leven en eten en op de één of andere manier is me dat perfect gelukt ondanks het drukke leventje dat ik momenteel leid.

mama met baby

Welk dieet?
Veel mensen vragen mij hoe het gaat met mijn dieet, maar eerlijk, ik heb niet het gevoel dat ik aan het diëten ben. Er zijn een aantal dingen die ik wat meer laat (brood staat nog zelden op het menu, en de pot mayonaise blijft vaker in de frigo staan), maar andere dingen zijn gewoon gebleven zoals ze waren. Zo gaan we nog elke week frietjes eten in de frituur (al kan ik de hoeveelheden van vroeger wel niet meer aan), en zijn de koffiekoeken op zondag heilig.

Niet stoppen
Ik ben dan ook niet van plan om te stoppen. Ik blijf gewoon deze manier van eten aanhouden. Elke weegdag gaat mijn gewicht weer een beetje naar beneden dus ik kan alleen maar blij zijn!

Voor mij is het goed nu; als de skinny past ben ik gelukkig :-). Nu alleen nog op zoek gaan naar een shopbudgetje om wat nieuwe kleren te kunnen kopen, haha! De vorige drie winters was ik ofwel zwanger ofwel minstens 10 kg dikker dus ik kijk er al naar uit om nog eens met mijn ‘nieuwe lijf’ te kunnen gaan shoppen. Iemand? (ik kan maar proberen niewaar?)

Lees hier alle blogs van Leen en Annelies over Weight Watchers.

mama met te grote broek

Annelies: min 4,4 kg!

Na 2 maanden Weight Watchers is het tijd voor het finale verdict: jawel, ik ben vermagerd!

Aangenaam verrast

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij aanvang mijn bedenkingen had. Punten tellen, eten afwegen en aan een gezond tempo gewicht verliezen, ik wist het zo toch niet. Ik ben eerder het alles-of-niets-type: diëten deed ik hiervoor door meer te gaan sporten, detoxsapjes te drinken of koolhydraten te schrappen. Maar als dat allemaal zou gewerkt hebben, had ik uiteraard niet aan Weight Watchers moeten beginnen.

Het programma heeft me echt enorm verrast. Om te beginnen met de gebruiksvriendelijkheid. Je kan te alle tijden je punten bijhouden, online of via de app. Voedingsmiddelen terugvinden en toevoegen is eenvoudig met de barcodescanner waardoor je dus niet megaveel tijd verliest met alles te noteren.

Ik ontdekte ook heel wat lekkere receptjes die makkelijk en snel te bereiden waren (zelfs voor een kookleek als mijzelf) én boordevol groentjes. O ja, en af en toe eens zondigen is eigenlijk geen zonde als je binnen je punten blijft.

Niet altijd even makkelijk

Het was echt niet altijd even makkelijk moet ik bekennen. Door de week ging het eigenlijk vrij vlot. Dan heb je een bepaald ritme en mits wat voorbereiding was het echt geen probleem om me aan de Weight Watchers-afspraken te houden. In het weekend en tijdens de vakantie was het dan weer net iets moeilijk. Ook de combinatie van een fulltime job, het huishouden enzovoort deed me af en toe nog teruggrijpen naar makkelijke/niet zo Weight Watchersproof-keuzes (lees: frituur, afhaalpizza …).

Cursussen: motiverend

Maar de cursussen hielpen mij eigenlijk snel terug op het juiste pad. De confrontatie met de weegschaal, maar ook de enorm motiverende coach en interessante weetjes zorgden ervoor dat ik telkens vol goede moed de cursus buitenstapte. 

mama met baby

Flinke baby kwijt

Maar genoeg gepraat, hoeveel ben ik nu kwijt? Wel, op die twee maanden ben ik 4,4 kg kwijt. Ofwel een flinke baby, haha!

Ik voel me beter in mijn vel, mijn jurkjes passen beter, mijn broeken zitten losser. Ik heb energie. Enfin, laat ons niet overdrijven, ik heb nog altijd een dochter van 17 maanden. Maar bovenal ben ik vastbesloten om nog enkele weken verder te doen met Weight Watchers. Er moeten nog enkele kilo’s af en die zou ik graag kwijt zijn tegen kerst.

Voor mij heeft het, ondanks ups en downs, mooie resultaten opgeleverd. De twijfels die ik voor de start had zijn verdwenen. Ik doe dus nog rustig even verder.  

* Deze blog kwam tot stand in samenwerking met onze partner Weight Watchers. Meer over ons advertentiebeleid vind je hier.