4870fi.jpg

Mama Bazen Leen en Annelies willen kilo's kwijt en starten met Weight Watchers

31/08/2017

Moeder worden, dat doet wat met je lijf. Leen en Annelies, twee Mama Bazen en mama van drie jongens (Leen) en 1 meisje (Annelies) kampten met de zogenaamde 'moederschapskwabbekes'. Er is na de zwangerschappen wat extra gewicht blijven hangen en ze zijn het beu, meer dan beu. Tijd voor actie, en daarom zijn ze meer dan bereid om te kijken of Weight Watchers iets voor hen is. We volgen hen twee maanden en kijken hoe ze het ervan af brengen! Annelies zal online combineren met naar de cursus gaan, Leen zal alleen de online app gebruiken.

Blog 1: Waarom Annelies gaat WeightWatchen en wat ze verwacht

Mijn dochter is ondertussen 15 maanden en omdat dat net te oud is om me nog te verschuilen achter zwangerschapskilo’s besloot ik dat het hoog tijd werd er wat aan te doen.

Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 16 kilo bij. Kon erger, maar ook beter. Die eerste kilo’s gingen er vrij vlot af. Maar nu, 15 maanden post bevalling kamp ik toch met een overschot van een goeie 6kg. “Valt toch mee” hoor ik je denken. Misschien wel. De meeste outfits passen opnieuw, andere net niet. Maar ik ben vastbesloten om terug om mijn gewicht te komen. Maar ik heb hulp nodig, zoveel is wel duidelijk.

Ik probeerde al een diëtiste. Daar begin ik met goeie moed aan en verloor snel enkele kilo’s. Maar ik hield het niet vol. Mijn eten afwegen, noteren wat ik eet. Ik stagneerde en kon dit altijd goed uitleggen bij de controle. Ik verviel dus al snel ik in oude gewoontes.

Dan werd mijn mama opgenomen in het ziekenhuis, heel onverwacht. En dat resulteerde in weken van onevenwichtige voeding. Geen ontbijt, broodjes in de cafetaria, veel te laat avondeten en geen sport. Maar de situatie is ondertussen wat stabiele en ik ben gemotiveerder dan ooit om die 6 kilo eraf te krijgen. 

Wat houdt Weight Watchers in?

Ik ben nu gestart met Weight Watchers. Het is de eerste keer voor mij maar ik hoorde er al enkele positieve verhalen over. Dat motiveert alvast. Ik koos voor een combi programma tussen online en de cursussen. Kwestie van de controle wat te behouden, want ik heb het echt wel nodig dat iemand me een schouderklopje geeft als het goed gaat, maar me ook onder mijn voeten geeft als ik het laat hangen.

Heel dat online gegeven is eigenlijk super simpel. Ik kan inloggen via de website of de app en daar eenvoudig alles ingeven wat ik eet. Ik zie op elke moment het aantal punten dat ik die dag nog kan eten. Maar vooral de recepten vind ik super. Want wat kook je nu voor bijvoorbeeld 9 ActivPoints. Maar ik probeerde al enkele recepten en ik moet zeggen dat dat super lekker was. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik op een zwaar dieet sta.

De app is trouwens heel handig. Heel je dieet in je broekzak. Voor ik die melocake in mijn mond steek scan ik even de barcode om dan vast te stellen dat ik die punten toch liever op iets anders inzet. Mijn occasionele avondwandeling of ochtendloopje voeg ik toe via de Activity tracker (ik verdien dan ook meteen enkele extra punten). En via Connect kan ik zien hoe mijn Weigh Watchers collega’s het ervan af brengen en voel ik me toch weer wat minder eenzaam in mijn strijd.

Jullie horen het, ik ben alvast mega enthousiast over mijn begin. Nu het vervolg nog. Ik ben zo benieuwd naar de komende weken én vooral: naar mijn gewichtsverlies. Ik kom dus snel bij jullie terug met het vervolg! 

mama met twee zoons

Blog 2: Waarom Leen begint aan Weight Watchers en wat ze verwacht

Als ik over straat loop heb ik vaak een vaste openingszin: Neen, het is geen drieling, maar ik heb wel drie zonen op 15 maand gekregen. (voor de mensen die wiskundig minder aangelegd zijn: ik kreeg een tweeling, om 6 maanden later alweer zwanger te zijn van nummer 3).

Eigenlijk ben ik altijd vrij zorgeloos door het leven kunnen gaan als het over mijn lijf gaat. Ik at (en eet) graag, ik klaagde (en klaag) graag over mijn mindere zones lees: mijn billen en mijn poep, en ik dronk (en drink) graag een glaasje van een magische gin-tonic. Zonder probleem!

Waarom alleen online

De 2 - of moet ik zeggen 3 - zwangerschappen hebben er helaas voor gezorgd dat dat zorgeloze bestaan plaats heeft gemaakt voor wat overtollig vet. Mijn jongste is nu 1 jaar en een half, en ik vond dat het nu wel tijd was om hier iets aan te doen. Geen crash-dieet (zou ik ook niet kunnen) en geen groepssessie-dingen (ik ben niet het – we gaan in een kringetje praten over onze problemen-mens). De online tool van Weight Watchers leek me dus ideaal.

Beweging en gezonder eten!

Ik heb meteen de app op mijn gsm gezet. Na wat uurtjes prullen en prutsen had ik het in de vingers. 30 punten per dag en 28 bewegingspunten per week. Geen rocket science, TOP!

Ik heb mij al heel vaak verscholen achter tijdsgebrek, het is hier met 3 kleine kinderen nu eenmaal wel wat druk! Ik neem mij voor om de korsten met choco niet meer als tussendoortje te zien en gewoon een appel te nemen (fruit is 0 punten, check).

Mijn hoop: - 5 tot 8 kg!

Ik hoop dat er toch 5 tot 8 kg afgaat, maar ik hoop vooral dat ik, en bij uitbreiding mijn 4 mannen, wat gezonder gaan eten. Als ik de receptjes op de site bekijk komt dat denk ik wel goed. Let’s hope!

 

Lees volgende week hoe Leen en Annelies het ervan afbrengen na week 1 Weight Watchers!