3868fi.jpg

Mama is de vooroordelen over single moeders grondig beu en zegt dat ook

3/10/2019

Het is allang niet meer zo dat kinderen standaard opgroeien in een gezin met een mama én een papa. Een feit waar onze samenleving nog helemaal niet aan is aangepast, zo blijkt regelmatig. Om over de vooroordelen nog maar te zwijgen, bijvoorbeeld over single mama's.

Een moeder was de vooroordelen van de andere mama’s zo beu dat ze zich liet gaan op Facebook. “Vandaag zet ik de single mama’s in de bloemetjes. Ik ben opgevoed door een alleenstaande mama, ik respecteer ze en ik heb mateloos veel bewondering voor hen. Zelf ben ik ook eventjes een single moeder geweest, en het was superzwaar. Maar het moeilijkste is nog het stigma…  en daarom moeten deze mythes dringend de wereld uit”:

  1. Single mama’s zijn niet op zoek naar een nieuwe papa ‘voor de kinderen’.
  2. Deze kinderen hebben geen ‘nadeel’. Het enige nadeel dat deze kinderen ervaren is dat hun moeder beoordeeld (en soms ook veroordeeld wordt). Kinderen zijn slim: dat pikken ze wel op…
  3. Niet alle single moeders zijn arm. Sommige werken, verdienen goed en drinken Grey Goose wodka en dragen Chanel en andere hebben weinig geld, drinken goedkope wijn en dragen niet veel. Dat noemen ze dan #variatie.
  4. Ze voelen zich wel op hun gemak bij koppels. En bij honden, boterhammen of brandweertrucks. Bizar, ik weet het.
  5. Ze hebben niks kapot gemaakt. Iedereen kan op een dag opstaan en een single ouder worden. Iedereen. Dus kom van je hoge paard!
  6. Hun kinderen zijn geen last. Kinderen zijn waardevol en de vrouwen die hen alleen opvoeden hebben goede instincten. Een man die ze ziet als last komt er niet in.
  7. En tot slot: ze zitten niet te azen op jullie echtgenoot! Ze hebben niet net een boel moeite gehad om zich los te maken van hun eigen man, terwijl ze keihard werken en hun kinderen opvoeden om wakker te worden naast een schetenlatende, snurkende, geile schat. Hij is helemaal van jullie :)

 

Te merken aan de steun die haar post kreeg, was het dringend tijd dat er eens iets over gezegd werd... 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes