7693fi.jpg

Nieuwe reeks webinars ‘Mama Baas Talks’!

18/10/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Eerder dit jaar waren jullie massaal present op onze webinars, dus we zijn heel blij om jullie een nieuwe reeks ‘Mama Baas Talks’ te kunnen aanbieden. We selecteerden opnieuw vijf interessante thema’s en vijf sprekers die hun expertise op een toegankelijke manier proberen over te brengen.

Dankzij onze partner Mustela kunnen we de Mama Baas Talks gratis aanbieden. Mustela biedt niet alleen alles voor de juiste verzorging, maar geeft je ook een leidraad om als ouder op de goede manier – diegene die juist aanvoelt voor jou! – in het leven te staan.

Inschrijven voor de webinars is verplicht en kan via de links hieronder. Snel zijn is de boodschap!

Je kan de webinars ook telkens op een later tijdstip herbekijken: na inschrijving krijg je daarvoor een link.

1. Rouwen

Als ouders een kind verliezen zakt de grond helemaal weg onder hun voeten. Christine Vandenhole, oprichtster van het Berrefonds gaat in dit webinar in op het aspect van de omstaander. Hoe reageer je als een familielid, goeie vriendin, collega met groot verlies moet omgaan? Wat kan je doen, wat kan helpen?

Toch is het belangrijk om ook in een periode van diep en rauw verdriet jezelf en je dichte omgeving niet uit het oog te verliezen – zelfs al voel je het op dat moment niet zo aan. Een gestolen momentje van rust en ontspanning, en de nodige aandacht voor jezelf mag en kan, terwijl je verlies en verdriet een plek probeert te geven.

Deze webinar gaat door op woensdag 27 oktober om 20h. Inschrijven is gratis, maar verplicht, en kan via deze link.

2. Zenparents

Snel, snel ... alles moet zo snel mogelijk gebeuren vandaag. Hier, daar, ginder ... je moet overal tegelijk zijn. In de chaos van het werk, de kinderen, het huishouden en je partner, is het soms moeilijk om aan jezelf te denken als ouder. Maar door voor jezelf te zorgen, zorg je onrechtstreeks ook voor je kroost.

Coach Ine Maes geeft je in dit webinar enkele concrete handvaten om elke dag, ook al is het maar ergens eens vijf minuten, een momentje voor jezelf in te plannen kunnen handig zijn. Met concreet self-care advies, ademhalingstechnieken, meditatie ... leer je rustmomentjes in te plannen in je vaak hectische leven.

Deze webinar gaat door op woensdag 10 november om 20h. Inschrijven is gratis, maar verplicht, en kan via deze link.

3. Duurzaam opvoeden

We kunnen er vandaag niet omheen: we moeten het allemaal wat doordachter aanpakken. En vooral met wat meer aandacht voor die mooie aardbol waarop we leven. Ook een kindje opvoeden kan je doen met een ‘groenere’ toets.

Maar hoe pak je het aan als je bijvoorbeeld meer plantaardig wil eten met je kindje? Waarop let je? En vooral: hoe zorg je ervoor dat zo’n kleintje mee wil eten van al die groenten en dat fruit – dat kan al eens een strijd zijn, niet? En hoe ga je als ouder of gezin in het algemeen duurzamer door het leven? Elisabeth van Lierop, auteur van het boek ‘Planteneters’ geeft je in dit webinar tal van bruikbare tips.

Deze webinar gaat door op woensdag 1 december. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via deze link. 

4. Opvoeden tot zelfvertrouwen

Je kindje opvoeden start vanaf het moment dat je je baby in de armen sluit. Maar toegegeven, opvoeding kan een helse rit zijn. Hoe pak je die allereerste  momenten, weken, maanden aan? Hoe blijf je als ouder jezelf? Hoe leer je je kindje omgaan met al die grote emoties die op dat kleine hartje en lijfje afkomen? En hoe plant je een zaadje dat uitgroeit tot voldoende zelfvertrouwen? Kinderpyschologe Klaar Hammenecker helpt je bij deze webinar op weg.

Deze webinar gaat door op woensdag 8 december om 20h. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via deze link

5. Baybkwaaltjes en weerstand opbouwen

Kleine kindjes, klein problemen. Alleen … voor die kleintjes zijn sommige zaken heel groot. Jeuk, een huid die trekt, baby-acné, een wondje, melkkorstjes, een lastige reflux: het maakt het voor je baby lastig. Pediator Tamsyn Barlow geeft tips om snel verlichting te brengen bij deze kwaaltjes. Ook het opbouwen van de weerstand komt aan bod.

Deze webinar gaat door op woensdag 22 december. Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via deze link.

 

Dankzij onze partner Mustela kunnen we de Mama Baas Talks gratis aanbieden.