4684fi.jpg

Mama wordt zwanger ondanks haar spiraal

19/12/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Lucy Hellein uit de VS en haar man Josh schrokken zich een hoedje toen ze ontdekten dat Lucy zwanger was. Op zich niet zo’n megavreemd nieuws, ware het niet dat Lucy eigenlijk een spiraal had… 

Derde spiraal

Lucy, 34, had al een dochtertje van 11 jaar en haar partner Josh een zoon van 11. Het koppel was totaal niet meer van plan om nog opnieuw aan kindjes te beginnen. Maar de natuur werkt op mysterieuze wijze, want op de één of andere manier werd Lucy toch weer zwanger, ondanks haar spiraal. Het was haar derde spiraal en van haar vorige twee was Lucy altijd heel erg tevreden. De Mirena-spiraal is normaal gezien voor 99 procent zeker en werkt vijf jaar. Met andere woorden: Lucy hoort bij dat ene kleine procent dat toch zwanger wordt!

In december deed Lucy een zwangerschapstest omdat ze een aantal ongewone symptomen opmerkte. Tot haar verrassing bleek de test positief. Op naar de gynaecoloog. "Ik dacht dat ik maar een paar weken zwanger zou zijn, maar de echo toonde dat ik al 18 weken ver was," vertelde Lucy aan Kidspot. "Ik had wel al gehoord dat er vrouwen zwanger werden ondanks het feit dat ze één of ander voorbehoedsmiddel gebruikten, maar dit was mijn derde spiraal en de twee eerdere hadden prima gewerkt."

Voor de foto

De zwangerschap verliep uiteindelijk vlot vlot. De dokters beslisten de spiraal niet te verwijderen omwille van het risico op een miskraam. Uiteindelijk werd kleine Dexter op 17 aprilgeboren  met een keizersnede. De Mirena-spiraal werd achter de placenta gevonden en werd achteraf voor de foto (en bij wijze van, euh, grapje) in het handje van Dexter geplaatst. De kersverse moeder en vader zijn uiteindelijk heel erg blij met hun zoontje.

Straf verhaal zeg!

Oké, en ik heb ... euh ... ook een Mirena… Maar ik blijf er toch eventjes van uitgaan dat ik bij die megagrote groep van 99 procent  ;-).

baby met spiraal

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes