Mama wordt zwanger ondanks haar spiraal

  • door Mamabaas

Lucy Hellein uit de VS en haar man Josh verschoten zich vorig jaar een bult toen ze ontdekten dat Lucy zwanger was. Op zich niet zo’n megavreemd nieuws, ware het niet dat Lucy eigenlijk een spiraal had… 

Derde spiraal

Lucy, 34, had al een dochtertje van 11 jaar en haar partner Josh een zoon van 11. Het koppel was totaal niet meer van plan om aan nog een kindje te beginnen. Maar de natuur werkt op een heel erg mysterieuze wijze, want op de een of andere manier werd Lucy toch weer zwanger, ondanks haar goed werkende – spiraal. Het was haar derde spiraal en van haar vorige twee was Lucy altijd heel erg tevreden. De Mirena-spiraal is normaal gezien voor 99 procent zeker en werkt vijf jaar. Met andere woorden: Lucy hoort bij dat ene kleine procent dat toch zwanger wordt!

In december van vorig jaar deed Lucy een zwangerschapstest omdat ze een aantal ongewone symptomen opmerkte. De test was positief. Op naar de gynaecoloog. ‘Ik dacht dat ik maar een paar weken zwanger zou zijn, maar de echo toonde dat ik al 18 weken ver was’, vertelt Lucy aan Kidspot. ‘Ik had wel al gehoord dat er vrouwen zwanger werden ondanks het feit dat ze één of ander voorbehoedsmiddel gebruikten, maar dit was mijn derde spiraal en de twee eerdere hadden prima gewerkt.’

Voor de foto

De zwangerschap verliep heel erg vlot. De dokters beslisten de spiraal niet te verwijderen wegens risico op miskraam. Uiteindelijk werd kleine Dexter geboren op 17 april met een keizersnede. De Mirena-spiraal werd achter de placenta gevonden en werd achteraf voor de foto (en bij wijze van, euh, grapje) in het handje van Dexter geplaatst. De kersverse moeder en vader zijn uiteindelijk heel erg blij met hun zoontje. Straf verhaal zeg!

Oké, en ik heb ook een Mirena… Maar ik blijf er toch eventjes van uitgaan dat ik bij die megagrote groep van 99 procent hoor. And if not, dan komt wat komt! ;-)

baby met spiraal