5078fi.jpg

Mama zijn vanuit de zetel: Tips and tricks

15/10/2019

Ben je, om welke reden dan ook, verbannen tot de zetel, maar wil je toch iets doen samen met je jonge kinderen? Een paar tips!

Tips & tricks

 • Gezelschapsspelletjes spelen. Mijn favoriet: Time’s Up for Kids. De kinderen zijn actief bezig want ze moeten uitbeelden. Er is een maximum aan animo met een minimum aan inspanning. Jij hoeft enkel de kaartjes om te draaien.
   
 • Samen naar tv kijken. Geef je kinderen de illusie dat ze zelf mogen kiezen door je eigen drie lievelingsfilms voor te stellen. Zonder twijfel: Lion King, Pocahontas, Vaiana. Anders heb je de meest anatomisch incorrecte varkens op je scherm (Peppa Big). Of nog erger: die eekhoorns met stemmetjes die een aanslag zijn op ieders gehoor (Alvin en de chipmunks).
   
 • ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Goed voor een halfuur plezier. Zeker wanneer de jongste de kleuren nog niet kent.
   
 • Samen een boekje lezen. Hier is het de kunst om een boek te zoeken dat voor beide kinderen leuk is. Of je kan afwisselen. Zeer belangrijk zijn de plaatsen. Wie zit waar? Ik spreek dat op voorhand af. Anders klimmen ze gewoon om ter dichtst bij mijn gezicht. En probeer dan maar eens voor te lezen, met een pamper op je bril.
   

Veel plezier en onthoud: liefde is aandacht.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes