5471fi.jpg

Mama zijn... Wat is dat?

15/10/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik ben mama van drie kanjers. Twee kereltjes die ons huis vullen met vrolijk gebrabbel en deugenieterij. En één prinsesje dat jammer genoeg ons huis niet vult met haar vrolijke gebrabbel en deugenietensnoetje, maar dat toch heel aanwezig is in alles wat we doen.

Januari 2017. Na 20 weken werd jij geboren, Aure. Wat was het stil, veel te stil... Daar zat ik dan. Voor de eerste keer mama, maar zonder baby. Elke vezel in mijn lichaam wilde moederen, beschermen, zorg mogen dragen, houden van. Is dat mama zijn?

December 2017. Na 37 weken werden je twee broertjes geboren. Al brullend kwamen ze allebei ter wereld. Wat hebben we toen gehuild, gehuild van geluk, opluchting, dankbaarheid. Daar zat ik dan. Voor de tweede keer mama, twee keer moederen, beschermen, zorg mogen dragen, houden van. Is dat dan mama zijn?

Mama zijn is ...

Genieten, niet weten wat je moet doen, trots zijn, vallen en weer opstaan , intens verdriet, intens geluk, met de handen in het haar zitten, tranen van het huilen, maar ook tranen van het lachen, dankbaar zijn, beschermen, zorg mogen dragen.

Maar vooral: onvoorwaardelijke liefde, voor hen die ik dicht bij mij heb, die ons huis vullen met vrolijke kreetjes en deugenietenstreken, en voor haar die ik niet zo dicht bij mij heb, maar die geworteld zit diep in mijn hart, onvoorwaardelijk, voor altijd.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes