6698fi.jpg

Meer huiselijk geweld tijdens coronacrisis

27/04/2020

Ik ga momenteel door een scheiding, maar al lijkt de wereld voor mij soms stil te staan, toch draait die nog altijd gewoon door. Vanmorgen hoorde ik op het nieuws: ‘ Meer huiselijk geweld tijdens de coronacrisis’. Dat maakt me zo verdrietig en triest … Al ben ik tegelijkertijd ook een beetje dankbaar, omdat ik daar gelukkig nooit mee in aanraking ben gekomen.   

Laten we steunen in plaats van bekritiseren

Laten we niet bekritiseren, wat in onze huidige maatschappij steeds meer en meer het geval lijkt te zijn, maar laten we in plaats daarvan begrip tonen. Stiekem weten we allemaal hoe moeilijk het kan zijn om een goede ouder/partner te zijn. Niemand is perfect, ook wijzelf niet.

Laten we hulp aanbieden, want stiekem zijn we zelf zo dankbaar om de hulp die wij al mochten krijgen bij een moeilijk moment! 

Laten we effectief bellen naar de hulplijnen wanneer dat echt nodig blijkt, in plaats van weg te kijken.

Moed

Laten we dus vooral moed tonen. Want bekritiseren is gemakkelijk, zo voelen we onszelf misschien minder onzeker. “Wij doen het toch maar beter!”

Maar durven vragen om hulp te bieden, tijd maken voor een ander en niet alleen maar aan onszelf denken, hoe moedig is dat?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes