5128fi.jpg

Mijn liefste Quinn, jij bent even geliefd als ons tweede (wel geplande) kindje

25/01/2018

Toen ik bijna 21 jaar was, ontdekte ik dat ik zwanger was. Een onverwachtse wending,  aangezien ik nog aan het studeren was en ik de nuvaring gebruikte. Al snel was duidelijk dat abortus voor ons geen optie was en dat we immens veel zouden gaan houden van dit kleine wonder. Dat, vanaf de dag van die positieve zwangerschapstest, mijn leven drastisch zou gaan veranderen, allemaal in functie van dat kleine wonder.

Nu ik in verwachting ben van ons tweede kindje, spelen er echter verschillende vragen op. Ik krijg het benauwd bij het idee dat ik ooit zal moeten uitleggen aan mijn liefste Quinn waarom dit tweede kindje wel gepland was, maar dat dit kindje daarom niet meer gewenst is/was dan hem.

Hoe leg je aan een kind uit dat, ondanks dat de zwangerschap niet gepland was, hij toch zeer gewenst was? Hoe kan een kind begrijpen dat zijn zus een 'gepland' kind was, maar hij niet?

Ik heb lang nagedacht over hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn lieve Quinn zich niet 'minder gewenst' zal voelen als zijn zus, daarom besloot ik om hem een brief te schrijven.

Brief aan mijn zoontje

Liefste Quinn,

Vandaag ben je 2 jaar, in februari word je er 3. Je bent mijn allergrootste trots en het meest waardevolle dat ik bezit. Toch ben ik bang dat je jezelf ooit vragen zal stellen bij jouw komst in ons gezin. Daarom wil ik je graag vertellen waarom dat niet moet!

Laat ik allereerst heel duidelijk zijn, jij bént ons gezin, vóór jou bestond ons gezin niet en door jou kan ik met trots zeggen dat ik ‘een gezin’ heb.

Het was schrikken

Zoals je weet was ik nog aan het studeren toen ik ontdekte dat ik in verwachting was. Natuurlijk was dat schrikken, want jouw papa en ik hadden wel al gepraat over kinderen in de toekomst, en we waren het er allebei over eens dat we graag kinderen wilden. Ooit. Maar we hadden gepland dat ik eerst een diploma zou halen, een goede job zou vinden, dat we zouden gaan samenwonen en dat we dan aan kinderen zouden beginnen.

Het was dus een verrassing van formaat, toen er tijdens mijn examenperiode een positief resultaat verscheen op die zwangerschapstest, ondanks de anticonceptie. Later die dag bevestigde ook de dokter wat de test al aangaf: Ik was zwanger!

Na 5 minuten van paniek, en een goed gesprek met je papa wist ik het zeker, ik zou mama worden! De belangrijkste beslissing in mijn leven, maar ook de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb.

Ik was meteen dol op je

Tijdens mijn zwangerschap was ik al dol op je. Ondanks dat ik gedurende de eerste maanden niet veel verder geraakte dan het kleinste kamertje van het huis, en ik de maanden die daarop volgden enkel nog de ganzenpas kon lopen, kon ik al niet meer wachten tot je er eindelijk was.

Ik dacht na over hoe je kamertje er zou moeten uitzien, en we werkten hard om daar de mooiste kamer van het huis van te maken.

Je was perfect

En dan, na 40 weken en 2 dagen ongeduldig wachten, was je er dan. Ik was onmiddellijk stapelverliefd op je, ik vond je de mooiste baby ter wereld (en laat ons eerlijk zijn, een baby die net geboren is, is niet echt heel mooi). Ik kon het van de daken roepen, jij was er! Jij was zo lief, mooi, schattig, & oh zo PERFECT!

Onmiddellijk ervaarde ik een gevoel dat voor mij tot dan toe onbekend was, een liefde die zo onvoorwaardelijk was, een liefde die oh zo puur was, een liefde die geen einde zou kennen. Ik wist het meteen, alle beslissingen die ik nog ooit zou maken zouden in functie van jou zijn. Ik zou je alles geven wat ik had, en meer!

Geen seconde spijt

Geen seconde heb ik spijt gehad van mijn beslissing om mijn studies stop te zetten en 100% voor het moederschap te gaan. Natuurlijk heb ik mij ooit afgevraagd hoe het geweest zou zijn als ik mijn diploma zou gehaald hebben. Maar al snel besef ik dat ik dan het beste deel van mijn leven, jou, nooit gekend zou hebben.

Jij hebt mij zoveel kracht gegeven om harder te werken, om te vechten voor wat ik wil, en voor wat ik verdien. Jij maakte mij niet minder ambitieus, maar net ambitieuzer! Door jou ben ik wie ik nu ben, sta ik waar ik nu sta, en daar ben ik zo fier op! Want ondanks het feit dat ik niet het gewenste diploma heb kunnen behalen, geraakte ik er toch. Ik heb een goede job, we hebben een mooi huis, en ik moet je niets ontzeggen!

Elke avond kijk ik ernaar uit om naar huis te komen, om die fonkelende oogjes te zien die zo blij zijn dat ik thuis ben. Want die fonkelende oogjes maken mij de gelukkigste vrouw ter wereld.

Nee, ik had het niet liever anders gezien

Soms vragen mensen mij of ik het niet liever anders had gezien, maar mijn antwoord zal steevast neen zijn, want ik bezit datgene wat niemand anders heeft – JOU!

Mijn allerliefste, allermooiste Quinn, jij bent het meest gewenste kindje ter wereld!

Ja, je komst was een absolute verrassing – maar de mooiste verrassing die ik mij maar kon wensen. Jij overtreft mijn dromen!

Binnenkort word je grote broer, en ik ben er zeker van dat je zusje zich geen betere broer kan wensen.  Want jij bent werkelijk een wonder!

Ik hou van jou kleine man, ik hou zo onnoemelijk veel van jou!

Kus,

Mama

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes