5561fi.jpg

Mijn schooljongen

12/11/2018

Lieve zoon,
Vandaag is het zo ver. Vandaag mag je voor het eerst naar school. Ik ben blij voor je, want je zal er zoveel leren en ontdekken. Je zal er vriendjes maken en plots een pak groter lijken. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Maar langs de andere kant wil ik je zo graag onder mijn vleugels houden. Je voor altijd beschermen. Want je bent toch nog klein. De laatste dagen loop ik wat emotioneel rond. Ik weet best dat het overdreven is, maar mijn moederhart is weker dan anders…

Ik geloof in je

Ik geloof zeker dat je het goed zal doen. Je mag mee met grote broer en die zal wel een oogje op je houden. Bovendien ben je al een flinke jongen, die zich goed kan uitdrukken. Je zal je heus niet laten doen. Ook heb je nood aan een nieuwe uitdaging, want je doet alles na van je broer. Dus op dat vlak zit het zeker goed. Maar je bent ook wat gevoelig. Van wie zou je dat hebben?

Wat ik hoop voor je

Ik hoop dat je graag naar school gaat. Dat je enthousiast nieuwe dingen ontdekt en dan vol vuur thuis over je avonturen vertelt. Ik hoop dat je vriendjes krijgt waar je in de speeltijd leuk mee kan spelen. Maar vooral hoop ik dat je je goed voelt op school en dat ik je iedere dag met een gerust hart kan afzetten. Wetende dat je veilig bent en het naar je zin hebt.

Dag per dag

Vandaag stuur ik papa mee naar school. Die is beter in zo'n dingen. Maar ik denk natuurlijk aan je en duim mee. Traantjes zullen er wel zijn, maar dat is niet erg. We moeten het allebei nog wat leren, dat loslaten. Maar ik ben alvast je grootste supporter.

Veel succes schat!

Dikke kus,
je mama