3740fi.jpg

Niemand heeft me verteld dat ik ook thuis zou komen in pampers

22/04/2016

Met het aantal vrouwen dat al is bevallen, zou je denken dat er geen geheim meer is. Maar het tegendeel is waar: rond bevallen en de postnatale periode hangen nog veel geheimen en mysteries. Vooral de praktische dan, en dat mocht ook topmodel Chrissy Teigen vaststellen. ‘Niemand heeft me verteld dat ik ook in pampers thuis zou komen”, twitterde ze ...

Met het aantal vrouwen dat al is bevallen, zou je denken dat er geen geheim meer is. Maar het tegendeel is waar: rond bevallen en de postnatale periode hangen nog veel geheimen en mysteries. Vooral de praktische dan, en dat mocht ook topmodel Chrissy Teigen vaststellen. ‘Niemand heeft me verteld dat ik ook in pampers thuis zou komen”, twitterde ze enkele dagen na de geboorte van haar dochter Luna Simone. 

Er kwamen veel reacties met nog bekentenissen zoals: 'Tegen nu besef je wellicht dat beide borsten lekken als je borstvoeding geeft', waarop Teigen antwoorden: "Yep, waaronder nu op haar voet..."

 

De harde waarheid

Wie voor de bevalling wat rondsurft of ervaringen leest op fora, is wel enigszins voorbereid dat er ‘onsexy’ onderbroeken zitten aan te komen. Maar de eigenlijke ervaring wordt nooit echt uit de doeken gedaan, niet binnen de familie en zelfs zelden onder vriendinnen.

Hier is de harde waarheid van een bevalling: de baby en de placenta zijn wel uit je lichaam, maar nog niet al het bloed. En dat kan dagen duren. Een ‘onsexy’ onderbroek is dan ook een understatement voor de wattenlagen die je aankrijgt (met een netje erboven).

 

Bevallingscadeautje

Wie vaginaal bevallen is, heeft nog een tijdje last van de vagina en de urinewegen. Tijdens de bevalling ontstaan er scheurtjes (klein of groot) of zelfs een knip, waardoor toiletpapier een pijnlijke zaak is. Wat wel gebruikt wordt, is een ‘spoeling’ (wat thuis kan met een perineale spoelfles). Wat Teigen zelf ook meteen op Twitter gooide: “Ik koop mezelf een ‘bevallingscadeautje’” en even later. "Is er ooit een viezere naam geweest voor een product?"

Well, niet veel waarschijnlijk! Yep, mama zijn, het is iets. 

 

En voor wie enkel benieuwd is naar hoe de kleine Luna Simone eruit ziet: klik door naar de Instagram van John Legend of die van Chrissy zelf

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes