4399fi.jpg

Online babysittersplatform SitterFix lanceert verzekering per oppasbeurt

9/12/2016
Mamabaas
Door Mamabaas

Tot nu toe was het verzekeringsaspect een duidelijk hiaat op online babysitplatformen. De ‘fysieke’ organisaties die via lokale coördinatoren werken, bieden al langer een gelijkaardige verzekering aan, maar sinds kort zorgt het online babysitplatform SitterFix ervoor dat de babysitters goed verzekerd hun hobby kunnen uitoefenen.

Verzekerde babysit en ouders

Sitterfix is een online babysitplatform die ondertussen een jaar bestaat. Ouders kunnen snel een betrouwbare oppas in de buurt zoeken, hun profielen en beoordelingen bekijken en ze meteen boeken, net zoals op Bsit (het voormalige AiBsit), een ander online platform waarover we al schreven. 'Vaak krijgen we de vraag of de babysitters wel verzekerd zijn”, zegt Herbert Van de Poel, medebedenker van SitterFix.

Van de Poel was zelf ooit babysitter en zoekt nu als vader van 3 jonge dochters vaak zelf naar een betrouwbare oppas.

'Als je nichtje of buurmeisje komt oppassen, sta je er niet eens bij stil. Maar zodra je een babysitter betaalt, word je als werkgever beschouwd. Je bent dan wettelijk verplicht om de ‘verzekering huispersoneel’ te nemen”, zegt Van de Poel. Die verzekering dekt lichamelijke letsels van de babysitter tijdens het oppassen en op weg van en naar jouw huis.

Stel: de babysitter valt tijdens het oppassen van jouw trap en breekt een been, of wordt aangereden op de terugweg naar huis en is daardoor vele weken werkonbekwaam. Dan draai je als ouder zelf op voor de kosten en dat kan een smak geld worden, zeker bij invaliditeit. Afgelopen maand bleek dat duidelijk in een uitzending van ‘Voor hetzelfde geld’ op één. 9 op de 10 gezinnen blijken wel een familiale verzekering te hebben, maar vergeten de waarborg huispersoneel toe te voegen, naast de verzekering BA-gezin. 

Extra bescherming

SitterFix zorgt nu dus ook voor een extra bescherming en sloot bij KBC Verzekeringen een bijkomende verzekering af. Door het reserveren en betalen van een afspraak via de Sitterfix-app is de babysitter automatisch aangesloten bij deze extra verzekering. Bij een ongeval komen de vergoedingen van deze polis bovenop de vergoedingen van de verplichte verzekering arbeidsongevallen.

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Tot nu toe was het verzekeringsaspect een duidelijk hiaat op de online-babysitplatformen. De ‘fysieke’ organisaties die via lokale coördinatoren werken, bieden al langer een gelijkaardige verzekering aan. SitterFix heeft echter het grote voordeel dat ouders én babysitters zelf kunnen kiezen bij wie ze terechtkomen. En je kan zelfs je buurmeisje of nichtje lastminute nog verzekeren – je maakt beiden een profiel aan op SitterFix en je registreert je oppasbeurt via de app.

Hoe werkt Sitterfix?

SitterFix is actief in heel Vlaanderen en gratis te gebruiken. Je betaalt enkel voor een succesvolle boeking. De app is volledig gratis voor babysitters. Je kan SitterFix gratis downloaden op Google Play en de App Store. Meer info op www.sitterfix.com. 

Ouders betalen 2,99 euro per oppasbeurt voor aansluiting bij de verzekering én het gebruik van het SitterFix-platform. 

Leuk om te weten: boek je een oppas voor 31/12/2016, dan krijg je 50% kennismakingskorting.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes