5253fi.jpg

Ons eerste geslaagde gezinsweekendje: Center Parcs De Vossemeren

18/04/2018

Als je drie sjarels in huis hebt onder de drie jaar, dan gaat je veilige haven vaak niet verder dan de tuin. Één keer hebben we het geprobeerd om naar een huisje aan zee te gaan met ons vijven. Maar ‘s avonds stonden we toen al terug thuis, wegens niet echt ontspannend…  Een weekendje tijd maken voor ons gezin stond dus al lang bovenaan mijn wishlist. Daar kwam dan het voorstel voor een weekendje Vossemeren, en impulsief zei ik: ja.

Een beetje stress voor het vertrek

Het werd me niet makkelijk gemaakt, de wielertoerist in mijn man kwam samen met de eerste lentezon weer naar boven, dus naar de Vossemeren fietsen leek HEM wel een goed idee. Mama, de bagage en de drie sjarels anderhalf uur in de auto. Mama-radar: in het rood. Conclusie: was niet nodig, want na een dagje school hebben ze heel de weg geslapen. Goed begin.

Center Parcs

Hallo vakantiegevoel!

En dan kon het avontuur beginnen! De (weliswaar VIP-) bungalow was helemaal op maat van ons gezin. Het vakantiegevoel had zijn intrede gemaakt. Ook de papa was veilig en wel gearriveerd (woehoew, we zijn het hier al langer aan het trekken dan ‘het weekendje’ aan zee). Geen afwas die klaar stond, geen was die nog geplooid moest worden. We ploften gewoon met vijf in de zetel. Tijd voor ons!

De voormiddag  van de tweede dag was een ware ontdekkingstocht. Op elke hoek is er een speeltuin, echt genieten om de drie broers samen te zien ravotten. Ook het ponyritje was een schot in de roos. Ze vragen al zo lang om op mama haar paard te mogen rijden. Groot was de verrassing toen het pony’s op hun maat bleken te zijn. En mama maar blinken naast haar sjarels! Yep: Zeg ja tegen wat er toe doet! Door vaker ja te zeggen, beleefden we samen meer mooie momenten.

Blinde paniek

’s Middag gingen we in de eerste zon iets eten. De kindjes op de trampoline, mama en papa in de zon. Idyllisch, tot ineens één van je zonen weg is. Ik denk dat iedere ouder het gevoel kent. Je kijkt één seconde weg, en ineens zie ik er nog twee en geen drie. Mama-radar: oranje. Na vijf keer zijn naam te roepen, mama-radar: donker rood (ook wel de fase: blinde paniek). We zijn het er niet over eens hoe lang hij weggeweest is, maar in ieder geval heeft hij het volledige terras in rep en roer gezet. Ik was zwaar onder de inruk, niet alleen van zijn verdwijning maar (vooral later dan) ook van de hulp die we gekregen hebben. Er kwam meteen personeel ons helpen en ook andere mensen gingen spontaan naar hem op zoek. Wat een solidariteit!

Award ‘kindvriendelijkheid’

Door de paniek waren we al onze bonnetjes kwijtgeraakt voor het zwembad en het restaurant. Ware het niet voor de dames aan het onthaal die alles goed maakten met het zinnetje ‘dat kan weleens gebeuren, alles goed met kleine Felix?’. Oh ja, ze kende zijn naam zelfs al! Om maar te zeggen, de award kindvriendelijkheid hebben ze voor mij absoluut binnengehaald.

(Oh ja, voor wie het wilt weten. Meneertje was de Market Dome binnen gegaan en had zich geïnstalleerd met een speelgoedje langs de kant. Of hij in paniek was? Nee hoor, hij dacht wel dat we hem gingen zoeken.

Center Parcs

Fantastisch weekend

En dan heb ik mijn mama-radar uitgezet (topidee by the way!). We hebben het fantastisch gehad. Een saunabeurtje om de mama de kalmeren (thumbs up voor de VIP bungalow MET sauna), een safariritje met een elektrische go-cart, zwemmen in de heerlijke Aqua Mundo (volledig op maat van mijn sjarels) en uitgebreid dineren (met aangepast kindermenu voor de kroost). Bij ons staat het familie-uitje naar Center Parcs vereeuwigd als het eerste geslaagde familieweekend. Many more to come!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Center Parcs. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes