5936fi.jpg

Onze 10 vragen aan … mama Eline

17/05/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

In de rubriek ’10 vragen aan…’ stellen we telkens dezelfde 10 vragen aan verschillende mama’s (en papa’s). Deze week beantwoordt mama Eline onze vragen!

1. Wat vind je het leukste aan het ouderschap?

Kinderlogica. Naarmate de kinderen ouder worden, beginnen ze meer te vertellen. Hoe ze denken, vind ik zo puur en fantastisch.

Je ziet de kinderen ook op korte tijd evolueren van een klein hulpeloos wezentje naar een heuse peuterpuber en later naar een minimens als kleuter. Heerlijk!

2. Wat is voor jou het lastigste aan het ouderschap?

Het evenwicht vinden tussen werk en gezin. Ik wil mijn kinderen zien opgroeien en hen graag elke avond in bed stoppen met een dikke knuffel, maar dat is op professioneel vlak niet altijd mogelijk. Dat weegt vaak heel sterk en doet me vaak tobben over carrièrekeuzes.

3. Wat zou je, achteraf gezien, anders hebben aangepakt op het vlak van opvoeding?

Ik weet niet of je al van opvoeden kan spreken als je kind nog maar een baby was, maar ik heb de eerste maanden veel te weinig genoten van mijn kinderen. Ik sloeg onmiddellijk in paniek wanneer ze begonnen te huilen en ik niet wist wat er aan de hand was. Ik zou meer zelfzeker willen zijn en me niet te veel willen aantrekken van alle goedbedoelde adviezen.

4. Op welk vlak is je leven het meest veranderd nu je kindjes hebt?

Als koppel sla je een heel nieuwe weg in. Ik was me deze week nog aan het afvragen wat we in onze weekends deden toen we maar met twee waren. Alles draait rond de kinderen en eens gezellig iets met twee doen, moet goed gepland worden.

Na 4 jaar kan ik nog altijd niet overweg met de ochtenden in het weekend. Ik zou zo graag wat langer in mijn bed willen liggen!

5. Hoe is de taakverdeling in jullie gezin? Vind je dat de zorg voor de kinderen en het huishouden goed is verdeeld? En hoe pakken jullie dat aan?

Mijn man zorgt 3 avonden voor de kinderen. Ik doe de ochtendshift en ik heb twee vrije avonden waarop ik de kindjes van school kan afhalen. Het huishouden neem ik voor mijn rekening en ik moet mijn man aansturen als hij iets moet doen. Ook al wil hij veel helpen en bedoelt hij het goed, hij slaagt er niet in om aan alles te denken ;-). De tuin- en buitentaken zijn dan weer voor hem. Een sterk klassiek rollenpatroon dus... Maar zo voelt het goed aan voor ons.

6. Is jullie relatie veranderd nadat jullie kindjes kregen? In welke zin?

Ik mis vooral die gezellige momenten met zijn tweeën: gewoon spontaan ergens naartoe vertrekken en geen rekening houden met dutjes en slaapjes. Langs de andere kant is er een zeer sterke verbondenheid tussen mij en mijn partner die onze relatie wel speciaal maakt.

7. In hoeverre heeft het moederschap een invloed gehad op je carrière?

Omdat onze onthaalmoeder niet op vrijdag werkt, ben ik die dag thuis voor de kinderen. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Ik heb een vrije dag waarop ik dingen kan plannen en op mijn gemak boodschappen kan doen. Ik werk daarom wel twee avonden later in de week en dan mis ik de kindjes heel erg. In het begin werkte ik ook op zaterdagochtend, maar daar ben ik na 2 jaar mee gestopt, omdat we anders zo weinig quality time hadden met het gezin.

8. Wat is jullie favoriete uitstap met de kinderen? En aan welke uitstap heb je een hekel?

Het liefst ga ik met de kinderen wandelen, fietsen of een dagje naar zee. Ik geniet van die momenten met hen of met het gezin.

Ik heb een hekel aan babyborrels die vaak samenvallen met de dutjes van de kinderen. Dat is altijd zo een geregel om er te geraken en om de rust van de kinderen te respecteren.

9. Welk restaurant / welke brasserie vinden jullie een absolute aanrader met kinderen?

Onze kinderen eten graag pizza. Als we al eens iets met de kindjes gaan eten, is het dus pizza. De bediening is er ook snel, dus dat zit ook al mee :-).

10. Wat is je ultieme ‘mom hack’, anders gezegd, wat is jouw geheim trucje dat het leven als mama net iets makkelijker maakt?

Een slaapwekkertje! In het weekend kan je dat wekkertje niet tot 8u zetten, maar het helpt wel om dat kwartiertje langer te kunnen snoozen vooraleer er vier voetjes aan je bed staan te trappelen en beide kindjes enthousiast roepen: ‘Het schaapje is wakker!’

 

Wil je zelf ook graag deelnemen aan deze rubriek? Stuur dan een mailtje met je antwoorden op deze vragen (en eventueel een foto van je gezin voor bij het artikel) naar lore@mamabaas.com !