Ook dit is een realiteit bij borstvoeding

5/10/2016

Borstvoeding is voor (bijna) iedereen zoeken in het begin. Het is pijnlijk, het is niet zo gemakkelijk als iets natuurlijk doet vermoeden … of de baby wil niet (onmiddellijk) drinken. Dat overkwam ook de Amerikaanse mama Rebecca McKeever, die haar pasgeboren dochter uiteindelijk melk toediende met een spuitje.

borstvoedingsrealiteit, carriage house birth

Reality check

Het is niet wat je je voorstelt bij borstvoeding, maar het kan de realiteit zijn voor borstvoedende moeders. Niet alle kindjes hebben onmiddellijk de juiste ‘hap’ maar ze moeten toch iéts eten. Dus wordt er, vaak manueel en door een vroedvrouw, wat melk afgekolfd om de baby te voeren, met een spuitje, vingertop of lepeltje.

Alle begin is moeilijk

Meestal is het maar van korte duur: eens de baby de smaak van de moedermelk te pakken heeft, wordt de motivatie om te drinken groter. En dat gebeurde ook bij Rebecca en dochter Andromeda: ‘Bij elke druppel die ze binnenkreeg begon ze meer te glimlachen en uiteindelijk zocht ze zelf de tepel om verder te drinken.’ Nu ze wist wat ze miste, wilde ze meer!

Sommige moeders, bijvoorbeeld van prematuurtjes of kindjes met een hazenlip, kolven een pak langer af, manueel of machinaal, en geven de baby melk op een andere manier.

Belangrijk signaal

De foto werd gedeeld door Carriage House Birth als onderdeel van borstvoeding bij pasgeboreren. En te merken aan het aantal bevestigende reacties, is het iets dat best vaak voorvalt. Als het bij jou ook zo is, dan hoef je niet onzeker te worden: dat is helemaal niet raar of abnormaal en het betekent zeker niet dat je meteen al bent mislukt!

Of je ze nu de borst of een fles geeft, de inzet van een moeder om voor haar kind te zorgen is hartverwarmend mooi.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes