3751fi.jpg

Op reis zonder man of kinderen: mama's verdienen dat

19/04/2018

‘Volgende week ga ik drie nachten naar Griekenland. Zonder man en zonder kinderen.’ ‘Oh, voor je werk?’ ‘Nee, voor mezelf.’ En dan volgen er meestal twee mogelijke reacties. Ofwel een zuur lachje, een blik met een beetje ongeloof en een antwoord in de aard van ‘Allez, geniet ervan…’ Ofwel een enthousiaste lach, glinsterende ogen en een antwoord in de aard van ‘Allez, geniet ervan!’

Drie boeken en drie bikini’s

Ik maak me niet te druk over de reacties of ‘wat de mensen denken’, ik ga er gewoon van genieten. Want wij mama’s (we gaan met vier mama’s van in totaal tien kinderen en een foetus - de foetus mag mee, voor alle duidelijkheid) verdienen het af en toe om eens te genieten.

Er liggen drie bikini’s klaar en drie boeken, ik kan me niet herinneren wanneer ik nog eens een boek gelezen heb in bikini.

5 dingen die ik zeker ga doen

  1. Aan tafel ga ik geen zeventien keer zeggen: ‘Eet je bordje leeg of geen dessert!’ Natuurlijk niet, misschien eten we wel een keer alléén maar desserts.
  2. Ik ga ’s avonds met plezier nog een tweede cocktail bestellen, zonder me zorgen te maken over de volgende borstvoeding.
  3. Ik ga de badkamer bezetten voor meer dan een kwartier en ik hoop dat er niemand aan de deur gaat staan jengelen terwijl ik dat doe. Ik ga naar het toilet gaan en de deur gaat dicht blijven.
  4. Ik ga uren babbelen met de andere mama’s en naar hén kijken in plaats van met anderhalf oog mijn kroost in de gaten te houden. En ik ga niet in het midden van een verhaal weglopen omdat er eentje óp in plaats van ín het springkasteel zit.
  5. Als ik zin heb om te slapen, dan ga ik slapen. En als ik wakker word, dan is het omdat ík wakker word. En niet omdat iemand anders vindt dat ‘het zonneke wakker is’, om halfzes ’s morgens.

Maar deze 5 dingen ga ik ook doen...

  1. Ik ga bijna voortdurend over mijn jongens vertellen.
  2. Ik ga een beetje pijn in mijn hart voelen omdat ik niet thuis ben om naar zijn verhalen te luisteren, als Miel van zijn allereerste verjaardagsfeestje thuiskomt.
  3. Ik ga jaloers zijn op Tim als hij aan de telefoon vertelt dat hij bij Mon in bed gekropen is voor het slapen gaan en zo’n dikke Mon-knuffel gekregen heeft.
  4. Ik ga ’s nachts wakker worden, omdat mijn hoofd denkt dat ik Thieu heb horen wenen.
  5. En ik ga ze missen, elk uur van de dag. En ik denk dat de andere mama’s hetzelfde zullen hebben. Dus dan zeggen we gewoon tegen mekaar: ‘Allez, geniet ervan.’ En dat proberen we dan, enthousiast of met een zuur lachje…

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes