6648fi.jpg

Opvoeden in coronatijden: Goed genoeg ouderschap

2/04/2021

De invulling van onze ouderrol is de voorbije weken helemaal door mekaar gegooid en heel wat ouders zijn daardoor even het noorden kwijt.

Misschien komt er te veel op je af, meer dan je voor jezelf haalbaar vindt. Heb je ondertussen ontdekt dat mama-juf haar geduld toch wel heel snel op is? Of ben je niet zo'n speel-mama en is je inspiratie en creativiteit al helemaal opgebruikt terwijl die paasvakantie nog maar net begonnen is? Of ben je nog steeds aan het werk en voel je je met de dag schuldiger nu jouw dochters nog als enige kids in de opvang hun dagen doorbrengen? En wat met het besmettingsrisico voor je kroost nu jij nog elke dag je kot uit moet?!

Je hoort het: hoe je situatie ook is, ook die andere ouders hebben weleens het gevoel dat dit hun draagkracht te boven gaat, en de mama's die nu vol schuldgevoelens zitten wil je de kost niet geven.

Tijd dus om ook daar LLL toe te passen en de Lat Laag te Leggen!

Goed genoeg ouderschap

Kunnen we afspreken dat we onszelf niet meer opleggen dat we goede ouders moeten zijn maar wel 'goed-genoeg-ouders'?

Als je kleuter na uren knutselen -terwijl jij onvoldoende oogjes in het zeil hield- de vloeibare lijm nog niet heeft opgedronken en evenmin die zuurstokroze klei naar binnen heeft gespeeld, dan heb je dat goed gedaan.

Als de leeslesjes van de zevenjarige niet uit de klasbib maar vooral uit ondertitels kwamen, maar dan wel minstens 2 uur film per dag, dan heb je dat goed gedaan.

Als je 15-jarige zoon na 17 dagen quarantaine veranderd is in een tablet-zombie maar nog steeds in leven is, dan heb je dat goed gedaan.

Als jijzelf in 17 dagen quarantaine net genoeg online bent geweest en voldoende mails hebt beantwoord, zodat je baas overtuigd is dat jij nog leeft, dan heb je dat goed gedaan.

Als je huis een puinhoop is, waarin je kat zelfs haar nestje niet meer vindt maar nog niemand bezweken is aan huisstofmijt-allergie, dan heb je dat goed gedaan

JIJ DOET DAT GOED GENOEG!

 

Meer lezen? Op Mamagement en op de Facebook-pagina vind je meer tips.

  Bestsellers

  ongefilterd moederschap lorentia veppi

  Ongefilterd moederschap

  € 19.99
  mok legendaddy

  Koffiemok | legendaddy

  € 16.95
  to do hero gezinsplanner

  To Do Hero: Gezinsplanner

  € 18.99

  Meilleures ventes