6679fi.jpg

Opvoeden in coronatijden: klaar voor pre-teaching?

20/04/2020

Vandaag start de pre-teaching. Zijn jullie er klaar voor? Het voelt zo’n beetje als een eerste schooldag, niet? En wat doe je dan? Right, je zorgt ervoor dat je kind en jij voorbereid zijn. Daarom nog even 3 tips op een rijtje zodat jullie vlot kunnen starten.

3. Staat het klasje klaar?

In ‘infrastructuur’ zit het woord structuur en dat is nu net wat een georganiseerde leer-plek jullie gaat bieden. Waar gaat je kind zitten voor het schoolwerk? Verkiest hij/zij een eigen plekje apart of heeft hij/zij net nabijheid van anderen nodig? Of zorgt de grootte van je kroost sowieso voor een ‘klasje’ in huis? Een specifieke en vaste plek kan helpen om in de schoolflow te komen -en liefst ook even te blijven.

2. Staat de boekentas klaar?

Inderdaad. Als het gedaan is met herhalen en we ons nu moeten voorbereiden op het echtere werk, dan voorzie je ook in alle noodzakelijke spullen. Liggen alle schoolboeken binnen handbereik? Is de pennenzak nog aangevuld of wordt het straks zoeken en stress tijdens de online-les wanneer de groene balpen vermist blijkt? Zijn alle toestellen opgeladen? En wat als de laptop of tablet moet gedeeld worden?

1. Zijn de schooluren duidelijk?

Wanneer start de schooldag? Kreeg je hierover duidelijke info van de school of organiseren jullie dit zelf? Wat verwacht je dan van je kinderen? Bespreek met hen hoe jullie dit gaan aanpakken. Geef hen inspraak en tracht daarbij haalbare en realistische afspraken te maken. We hebben nog een hele weg te gaan, kleine stapjes dus, om het vol te houden én ervoor te zorgen dat iedereen aankomt.

 

Meer lezen? Op Mamagement en op de Facebook-pagina vind je meer tips.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes