5208fi.jpg

Perfect imperfect: kinderkledinglijn brengt ode aan kinderen met een beperking

16/03/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Deze week werd de kledinglijn ‘From Paris’ gelanceerd, met kleren voor jongens en meisjes tot 8 jaar. Tine Vanparijs richtte het modelabel samen met haar man Tim op, en liet zich daarbij inspireren door haar zoontje Charles, die geboren werd met het syndroom van Down.

From Paris

Perfectly imperfect

De rode draad in de collectie: niets is perfect. Een scheef lijntje, een truitje waarbij de achterkant net iets langer is dan de voorkant, … Het lijkt een foutje bij het ontwerp of bij de productie, maar die ‘foutjes’ symboliseren net het motto van From Paris: perfectly imperfect. Net zoals iemand met een beperking volgens de maatschappij misschien niet perfect is, maar wel uniek en volmaakt is op zijn eigen manier.

In de campagne van de kledinglijn schittert hun zoontje Charles als model, en hij wordt daarbij bijgestaan  door andere kindjes met het downsyndroom. Tine wil op die manier haar steentje bijdragen aan de wonderlijke wereld van kinderen met een beperking. Want die moeten niet aan de zijlijn blijven staan, maar zijn even fantastisch als elk ander kind.

From Paris

Kleuterjuf en architect

Tine en haar man Tim droomden al lang van een kindercollectie. Nochtans zijn ze geen modeontwerpers: zij staat voor de kleuterklas, hij is architect. Toen hun zoontje Charles werd geboren, kregen ze enkele uren na de bevalling te horen dat hij het syndroom van Down had. Een harde dobber. Maar het deed hen wel beseffen dat Charles met zijn onvolmaaktheden net perfect was, een boodschap die ze hem ook later willen meegeven. En met die insteek kwamen hun plannen om een kledinglijn op de markt te brengen in een stroomversnelling terecht.

Je vindt de kleertjes op de webshop van From Paris en bij Jules et Juliette in Knokke. Het koppel hoopt in de toekomst nog extra verkooppunten te vinden. De kleertjes worden overigens handgemaakt in Nederland en afgewerkt in België.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes