5877fi.jpg

Plezier in het bad: welke badspeeltjes passen bij welke leeftijd?

18/04/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Badtijd staat voor veel kleintjes gelijk aan waterpret. Lekker spetteren in het water (en daarbij de badkamer half onder water zetten ;) ), is er iets leuker dan dat?! Bovendien vormt het ook een moment van rust en ontspanning, perfect om de dag af te sluiten. En met een leuk badspeeltje erbij is het feest compleet! Maar welke badspeeltjes zijn nu geschikt voor welke leeftijd?

Eerste maanden

In de eerste maanden ontdekt je baby’tje in bad wat water met hem doet. Het is een rustig moment waarin jullie band wordt versterkt. Je houdt je kleintje stevig in je armen of ondersteunt hem in zijn kleine badje. Het water op zich zorgt al voor genoeg speelse avonturen voor je kleine schat.

Liliputiens

Wanneer je kindje dingen begint vast te pakken

Naarmate je kindje groter wordt, begint hij dingen vast te pakken met zijn handjes. Ook in het bad begint hij dan te experimenteren met speeltjes. Deze badballetjes van Lilliputiens zijn dan ideaal: de felle kleurtjes trekken meteen de aandacht van je kleine spruit, en met zuignapjes kan je de balletjes in het bad bevestigen. Een ondeugend vosje, guitig beertje en een grappige lemuur die op het water dansen: pret verzekerd!

Wanneer je kleintje zelf kan zitten

Zodra je kleintje goed kan zitten, lukt het beter om zelf te spelen, ook in het bad. Simpele speeltjes zorgen vaak voor het meest plezier. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jungle badbekers: gewoon onderdompelen en vullen met water, en wanneer je kleintje ze daarna omhoog houdt zijn het plots fonteintjes. Mooi meegenomen: zo went je kleintje meteen aan waterstraaltjes.

Liliputiens

En welk kindje speelt niet graag met bootjes? Het leuke aan deze bootjes is dat ze er niet alleen leuk uitzien, maar dat ze ook de fijne motoriek van je baby stimuleren. Als de bootjes vol water zitten, worden het echte zeefjes. Snel omdraaien en zien hoe het water er in mooie straaltjes uitloopt, dat verveelt nooit.

Liliputiens

Vanaf één jaar

Nu je baby een jaar oud is, kan hij al heel goed zelf blijven zitten en vrij bewegen. Een leuk visspel in het bad is dan ongetwijfeld een hit. Gewapend met een magnetische hengel met worm kan hij zich amuseren om deze vrolijke beestjes te vangen. Dit speelgoed groeit trouwens mee met je kleintje, want oudere vissertjes kunnen de punten op de buik van de opgeviste diertjes optellen, en het kan ook prima dienstdoen in het zwembadje in de tuin!

Liliputiens

Al even leuk is Nicolas de wolf: een wolf die met zuignapjes bevestigd wordt aan de badwand zodat je kleintje de drie biggetjes in zijn mond kan proberen te mikken. Dat stimuleert de fijne motoriek en verbetert de coördinatie tussen ogen en handjes. Plezierig én goed voor zijn ontwikkeling: win-win!  

Meer informatie over de badspeeltjes vind je hier

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Lilliputiens. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.