7252fi.jpg

Rust in huis, wat is dat?

12/04/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik leg me in de zetel, dekentje over me heen en mijn hoofd richting leuning gedraaid, in de hoop nog een halfuurtje te kunnen indommelen ter compensatie van de weer veel te korte nacht.

Net op het moment dat ik mijn ogen sluit, hoor ik getik aan de andere kant van de woonkamer, dat razendsnel dichterbij komt. O. die met een duplo-zeeleeuw in zijn hand verrassend snel door de kamer kruipt richting ... zetel. Uiteraard.

Ik voel een handje op mijn rug en niet veel later klimt hij helemaal op mijn rug. Plots hangt hij met zijn hoofd ondersteboven voor mijn hoofd. Ik open mijn ogen en schiet in de lach. Hij kirt van plezier. Dat halfuurtje rust kan ik vergeten ... Wat had ik nu gedacht?

Uitslapen is ondertussen alweer drie jaar geleden. M. is ook altijd al een vroege vogel geweest, maar blijft nu gelukkig in zijn bed liggen tot 'zijn klokje oranje wordt'... Half 7, dat leek ons een faire deal. Dat zegt al wel genoeg zeker? :-) En dan te bedenken dat ik als niet-ochtendmens alles voor 7u onmenselijk vond vroeger... Haha!

Mijn wallen komen bijna tot aan mijn knieën en rust in huis is zeldzaam geworden. Maar mijn hart ... mijn hart loopt over van liefde voor die twee kapoenen, en ik ben sinds ik mama ben gelukkiger dan ooit. <3

 

Anneke