6929fi.jpg

Schenk warmte aan gezinnen die een kind(je)* moeten missen

3/09/2020

De zomer is nog maar net voorbij en het Berrefonds is al aan koude winterdagen aan het denken. Want deze week lanceert onze vzw met veel trots een nieuw initiatief in het kader van de Warmste Week: onze eigen Koesterweek. We roepen iedereen dit najaar op om zelf een sjaal te maken en die te schenken aan het Berrefonds. Tussen 13 en 20 december zullen we dan letterlijk en figuurlijk warmte uitdelen aan gezinnen die een kind(je)* moeten missen. Want zo’n warme, zelfgemaakte sjaal kan een prachtige start zijn van een intens, verbindend gesprek over rouw en verdriet. Veritas zet mee z’n schouders onder deze warme actie.

Het Berrefonds groeide de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde in het ondersteunen, inspireren, troosten en empoweren van gezinnen die een kind(je) verliezen. Jaarlijks deelt onze vzw meer dan 1.250 gratis Koesterkoffers uit via ziekenhuizen, begrafenisondernemers, politiediensten en andere zorgprofessionals. In deze koffers zitten allerlei materialen om liefdevol de laatste tastbare herinneringen te maken aan een kind(je)*. 

Het rouwt in jou

Maar het Berrefonds is de afgelopen jaren ook een toegankelijk, ervaringsgericht steunpunt geworden voor ouders, framily, zorgprofessionals en iedereen die vragen heeft rond omgaan met rouw en verdriet om een kind. Samen met Mama Baas schreven we het eerlijk hulpboek ‘Het rouwt in jou’.

In dit bijzondere jaar 2020 willen we de nieuwe invulling van de Warmste Week van VRT aangrijpen om iedereen op te roepen in de koudste periode van het jaar warmte te schenken aan verdrietige gezinnen. Want iedereen kent wel iemand die geconfronteerd werd met het verlies van een kind(je)*.

Daarom roepen we in de eerste plaats iedereen op om zelf een sjaal te maken. De kleuren, lengte, motiefjes,... maken allemaal niets uit, zolang er maar veel liefde in zit. Dankzij een unieke samenwerking met Veritas dat mee z’n sterke schouders zet onder deze warme actie, kunnen de sjaals tot 30 oktober worden binnengebracht in één van de 88 winkels van Veritas in heel Vlaanderen. In ruil voor een sjaal, schenkt Veritas zelfs een kortingsbon van 5 EUR voor een volgende aankoop.

Koesterweek

We hopen met z’n allen 2000 sjaals te kunnen inzamelen. Het Berrefonds zal elke sjaal voorzien van een koesterlabel en een gesprekskaartje zodat de sjaals stuk voor stuk starters van warme, verbindende gesprekken kunnen worden. Onze gezellige caravan trekt in december door heel Vlaanderen en zal elke dag halt houden in een andere stad. Iedereen is welkom voor een warme babbel en om een gratis sjaal op te halen voor zichzelf of voor iemand met verdriet. Volg het Berrefonds op sociale media of hou onze website in de gaten voor alle details over deze actie en de Koesterweek.