6267fi.jpg

Christine Vandenhole

Christine Vandenhole is mama van Berre*, vroedvrouw en directeur van het Berrefonds. Ze is auteur van ‘Het rouwt in jou’, een eerlijk hulpboek vol verdriet, hoop, inzichten en getuigenissen bij het verlies van een kind.

Christine richtte in 2009 het Berrefonds op. Een warme vzw die met Koesterkoffers ouders probeert te ondersteunen wanneer hen het ondenkbare overkomt. In het begin richtte het Berrefonds zich alleen op een verlies tijdens de zwangerschap of net na de geboorte, maar intussen werden ook Koesterkoffers voor opgroeiende kinderen uitgewerkt. In de koffers zitten allerlei mooie materialen waarmee ouders de allerlaatste tastbare herinneringen aan hun lieveling kunnen maken: kleertjes, koesterbandjes, gipsafdrukjes, knuffeltjes, dekentjes,...

Maar ook lang na die eerste verwarrende dagen en weken staat het Berrefonds klaar voor ouders en framily van overleden kinderen. Je kan terecht op inloopdagen, praatgroepen, evenementen of zelf aan de slag met troostend en helend vrijwilligerswerk voor de vzw.

Het Berrefonds is volledig afhankelijk van giften en toch is haar werking gratis. Op die manier proberen Christine en haar collega’s elke dag meer ruimte te vragen voor ouders met een intens verdriet. Want alle kinderen verdienen het om liefdevol gekoesterd te worden.

Christine geeft voor Mama Baas als experte antwoord op vragen rond alle aspecten van het verlies van een kind.