2829fi.jpg

Seks: kort en bondig

9/04/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Alvast mijn oprechte excuses in het geval de titel van dit stukje licht ironisch wordt opgevat. Maar  euh… seks als je een kindje hebt, of meer dan eentje - is dat nog hetzelfde als voordien? Ik vermoed dat dat voor iedereen wel een ander verhaal is, maar misschien is dit wel herkenbaar.

Seks voor en na kinderen

Ik persoonlijk heb seks altijd heel belangrijk gevonden. Niet alleen omdat het gewoon heel fijn is (moet ik daar een tekeningetje bij maken) :-). Maar ook omdat ik het altijd op de een of andere manier een soort van parameter vond voor hoe de relatie liep. Ik leefde altijd met het idee dat als je geen of erg weinig seks had (toch met de man waar je mee samenleeft!) er waarschijnlijk iets niet helemaal snor zat. Maar om het inderdaad kort en bondig te zeggen: ik ben toch wel van mening veranderd!

Seks voor, tijdens en na de zwangerschap

In den beginne… ben je zwanger. De eerste weken voel je je - als je een van de vele gelukkigen onder ons bent - niet al te geweldig: je bent misselijk, hebt last van flauwtes, zit niet echt super in je vel (je ziet er nog niet zwanger uit en bent ervan overtuigd dat iedereen denkt dat je gewoon vetrolletjes aan het kweken bent). Met andere woorden: je hebt zelf niet meteen een hoog libido. En misschien heb je ook een partner die ineens ten volle beseft dat daar ergens een kindje aan het groeien is. Het is misschien ook niet voor elke man een stimulans om je een oneerbaar voorstel te doen tijdens het voorbereiden van de gezonde avondmaaltijd.

En dan ben je nog zwanger-der. En zie je er stilaan ook heel erg zwanger uit. En misschien heb je een partner die zich afvraagt of het geen kwaad kan voor dat kindje om hartstochtelijk de liefde te bedrijven. En zelf heb je nochtans nog nooit zo veel fantasieën over Andy Garcia gekoesterd als nu (in zijn jonge jaren welteverstaan). Voor de Sex and the City-liefhebbers: denk aan die episode met Miranda die haar ex (en de vader van haar ongeboren kind) bespringt...

En dan is dat kleine spruitje daar. En heb je ineens geen tijd meer, en/of geen energie. De eerste weken werd het me sowieso afgeraden door de gynaecoloog en zag ik het, eerlijk gezegd, ook echt niet zitten. De bevalling was redelijk stevig en ik had ook een knip gekregen die toch een paar dagen behoorlijk ‘pijn’ deed. Maar zodra er een paar weken waren verlopen, voelde ik me toch stukken beter, en op zich wel echt klaar voor meer intimiteit.

Kwaliteit, en niet kwantiteit telt

Sindsdien heb ik een belangrijke les geleerd: het gaat écht niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Niet dat ik dat op zich niet al wist, maar het wordt nog belangrijker, als je een kindje hebt, of meer dan eentje.

Je bent gewoon heel vaak druk bezig, met de kindjes, met je werk, je huishouden, en de nachten zijn niet meer wat ze vroeger waren.

Vaak liggen mijn man en ik tegen 21 uur allebei al knock-out in de zetel, en dan is seks wel het laatste wat in ons opkomt - al denken we wel heel vaak aan ons bed. Maar we proberen er bewust tijd voor te maken en als we het dan doen, het ook wel goed te doen. Soms met veel aandacht voor elkaar, soms al eens vlugvlug. Want daar is ook niets mis mee, als vlugvlug evengoed staat voor kwaliteit! Want we vinden seks allebei nog altijd even belangrijk, al is het nu soms vaker, euh, kort en bondig. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes